Efendim, son günlerde öne çıkan birçok konu var. Bizim ilgimizi çeken ise UNICEF’ in Suriyeli çocuklar için bir endişe duyması ilgimizi çekti. Bu konuyu inceleme gereği duyduk. Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac, Suriye’de çocuklar arasında sudan bulaşan hastalık riskine dikkat çekmiş. Ne mutlu. Bunuda gördü. Evet oradaki çocuklar insan. Endişelenmeleri bile çok önemli. Eskiden oradaki veya bir başka yerdeki çocuklarını kââle bile almıyorlardı. Neyse b bile çok önemli bir gelişme bizim için.

Christophe Boulierac , Şam’ın Batı Kırsalındaki Barada Vadisi’ndeki çatışmalar sonunda iki ana su kaynağının zarar gördüğünü, bölgede yaşayan sivillerin özel tedarikçilerden yüksek fiyata ve kalitesi belli olmayan suları satın alma gibi yollara başvurduklarını belirterek “Çocuklar arasında sudan bulaşan hastalık riskinde dair büyük endişelerimiz var. Birçok bölgede, aileler özel şirketler aldıkları sadece 1000 litre suya 12 dolar ödüyor.” açıklanmasını yaparak endişelerini dile getiriyor. Buda güzel bir gelişme.

Kardeşim, biz günlerdir bağıra bağıra söylemiyor muyuz? Oradaki insanlar zorda. Her gün zulüm, her gün ızdırap. Daha düne kadar sessiz sakin bir şekilde birlikte yaşanıyordu. Ne değişti, ne olduda kendi insanına mezhep ayrımlıcığına giden bu sakat zihniyet, bu insanları birden öldürmeye kalktı. Çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden. Bu gaflet, bu dünya meyli neden? Yazık değil mi bu savunmasız, mazlum insanları öldürerek veya göç ettiren yerinden yurdundan eden bu acımasız, gözünü kan bürümüş yönetimler, elbet bir gün başlarına yıkılacak. Kendi kötü emelleriyle gark olup gidecekler. Bu zulmün sonu en az bu olacak. Kalpleri kararmış bu yöneticilerin sonu elbet helak olacak.
Çayımız dünya markası oldu.
Türk çayı, geçen yıl başta Belçika ve Almanya olmak üzere 86 ülkeye ihraç edildi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ( DKİB) verilerine göre 6 milyon 668 bin 820 kilogram çay satılarak karşılığında 28 milyon 730 bin 748 dolar gelir elde edildi. (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gündoğan, Doğu Karadeniz için çayın önemli bir tarımsal ürün olduğunu belirterek çay ihracatının her geçen gün artarak geliştiğini söyledi.

Gündoğan çok önemli bir konuya değindi. Bakın Gündoğan neler dedi. “Çay ihracatının artmasında ÇAYKUR çok önemli bir görev üstlendi. Özellikle son yıllarda ÇAYKUR’ un yaptığı çalışmalar ve tanıtım faaliyetleri çay ihracatının artmasında önemli bir etken oluşturmuştur. ÇAYKUR’ un yurtdışı piyasalarında yaptığı  etkin tanıtım kampanyaları ve fuara katılım sağlanarak ihracata büyük katkısı olmuştur.

Evet gerçektende geçtiğimiz günlerde Maltepe Sahil Alanı’nı bilenler bilir. Orada büyük mitingler oluyor. Çok geniş bir alan. İşte burada “Rizeli’ler Günü” olmuştu. Birkaç gün sürdü. Katılma imkanım olmuştu. Orada ÇAYKUR’un büyük bir standı vardı ve herkese ücretsiz çay ikramı yapıyorlardı. Demek ki kaliteli üreteceğiz ve çok iyi tanıtım yapacağız. Durum bundan ibaret. Güzel günler gelecek. Yeter ki biz dik duralım. Eninde sonunda sevgiyi sevdireceğiz.