Berfin Bitirim-Muhabir

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 2 haftalık aradan sonra 6 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kabine toplanacak. Toplantıda terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli başlığın masaya yatırılması beklenirken, ana gündem maddesinin öğretmen atamaları olacağı öngörülüyor.

TOPLANTI 6 MAYIS PAZARTESİ

Yarın saat 15.00'da başlaması beklenen Kabine toplantısında terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli maddeler masaya yatırılacak. Toplantının ana gündemi ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de belirttiği üzere öğretmen atamaları olacak. Bakan Tekin, atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımının Kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağına vurgu yapmıştı.

EKONOMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ MADDELER

Kabine üyelerinin masasındaki bir diğer başlık ekonomi olacak. Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 69,80 olurken, düşüşün yılın 2. yarısında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Orta vadeli program çerçevesinde reform adımları görüşülecek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti. Kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Karar, 11 yıl sonra gelen ilk not artırımı olarak herkesin heyecanlanmasına neden olurken, not artışının devam etmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu beklentilere yönelik kabineye bilgi verecek.

Muş'ta feci kaza: 3 vatandaş hayatını kaybetti, 5 yaralı Muş'ta feci kaza: 3 vatandaş hayatını kaybetti, 5 yaralı

İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden saldırıları da gündemin parçası olacak. Ankara, bir yandan diplomasi trafiğini sürdürürken, diğer yandan da Tel Aviv yönetimine karşı sert yaptırımlar uyguluyor. Daha önce, 54 ürün grubuna ihracat yasağı getirilmesinin akabinde, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde iptal edildi. Kararın ekonomiye etkisi ve bundan sonra atılabilecek adımlar üzerinde durulacak.

ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmede değerlendirilecek.