Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de yeni kahramanlık destanı yazıyor. ABD ve Rusya’nın nâmeşru veledine ve kendilerine karşı tokat üstüne tokat indiriyor. Dünyanın Süpergüçleri ABD-Rusya ikilisi ile birlikte PKK’lılar, sıçan gibi kaçacak delik arıyor. 

Daha önce ABD bayraklarını çeken PKK teröristleri, Amerikalıların kendilerini satmakta acele edip kaçmasından sonra bu sefer Rusya’ya müracaat ettiler. Rus Generali açıklama yaparak Fırat’ın Batısına Esed rejimi unsurlarının yerleştirileceğini söyledi. PKK’lılarda bunu fırsat bilip ABD bayraklarının yanına Rusya bayraklarını astı. 
Gel gör ki, Esed Rejimi askerleri “Biz Türk Ordusuna karşı koyacak kadar keriz değiliz” diyerek asker göndermek yerine dostlar alışverişte görsün misali birkaç lojistik araç gönderdi ve aradan sıvıştı.

Halen Türk Silahlı Kuvvetleri, yanlarına aldığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri ile birlikte Batının, ABD’nin ve Rusya’nın semirtip büyüttükleri PKK sıçanlarını temizlemekle meşgul. Yakında Fırat’ın batısındaki Menbiç tamamen PKK-PYD unsurlarından arındırılacak. Allah muzaffer ordumuza zeval vermesin.

ABD, Rusya ve yandaşları için asıl felaket bundan sonra başlayacak. Birkaç ay önce Suriye halkını arkadan vuran PKK teröristleri, Halep’in Esed Rejiminin eline geçmesine neden olmuştu. Şimdi bunun bedelini ödeyecekler. Zira Afrin’de yuvalanan PKK’lı teröristler ellerinden gelen her türlü hıyaneti yapıp Mücahitlerin can damarı olan Kastello yolunu kestiler. Rus kâfiri de çoluk çocuk demeden Haleb’e “halı bombardımanı” yaparak taş taş üstünde koymadı. Bu kadar fenalığın karşılığı olmalı elbette. İşte Menbiç’ten sonra bunun hesabı görülecek. Şeytan azapta olsa gerektir…

Biz şimdilik sadece Menbiç denilen yere bir göz atıp burada neler olmuş kronolojik olarak değinmekle yetinelim: 

Menbiç kasabası çoğunlukla Sünni Araplardan meydana gelmektedir. Ayrıca az sayıda Kürt ve Çerkes nüfus da vardır. 

ÖSO, 20 Temmuz 2012’de Menbic’i rejim güçlerinden almış fakat Ocak 2014’te Menbiç kasabası DAEŞ’in eline geçmiştir. DAEŞ’in Kuzey Suriye’deki en önemli noktalarından biri bu kasaba olmuştur. 

ABD’nin desteklediği PKK-PYD unsurları Aralık 2015’te Tişrin Barajı ele geçirilerek, Menbiç taarruzu için önemli bir adım atmıştır. PKK’nın Fırat Nehrinin batısına geçmemesi konusunda Türkiye ile ABD arasında anlaşma olmasına rağmen Obama yönetimindeki ABD, resmen Türkiye’ye ihanet etmiştir. 

DAEŞ hedeflerine saldırılarını arttıran ABD, 30 Mayıs’ta savaş uçakları ile Menbiç’i 25 kez havadan vurarak Menbiç’teki saldırının önünü açmıştır.
31 Mayıs 2015’te Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı verilen ve PKK yönetimindeki güçler, ABD desteği ile önce üç köyü ve Garra dağını daha sonra 12 Haziran’da Menbic’i Halep’e bağlayan anayolu üzerinden Menbic’i ele geçirmişlerdir.

Menbiç’te sivil halka olmadık eziyetleri reva gören PKK’lılara ABD, Rusya ve Rejim güçleri destek olmuş Suriye’nin her yerinde olduğu gibi katliamlardan vaz geçmemişlerdir. Şimdi ise Suriye halkı ve Müslümanlar, Cerablus, Çobanbey ve El-Bab’da olduğu gibi Türk Ordusu sayesinde nefes almakta; özgürlüğün tadını çıkarmaktadır. 
Haza min fazli Rabbi. (Şüphesiz bu Rabbimin fazlındandır)