Günümüzün en büyük sorunlarından birisi haline geldi bu soru ACABA SOKAKTA BİZE NE YEDİRİYORLAR?
Yaşadığımız toplumda ve günümüz şartlarında insanların bir çoğunluğu bugün midemi nasıl aldatsam da akşamı yapsam bunu yanında sunucu olan bazı işletmelerse acaba daha ucuza nasıl getirsem ve daha çok nasıl kazansam. Bazen bu iki düşünce birbiriyle çakışır kişinin çıkarları artıksa problem artar lakin Müslüman akıllı olmalı aklını iyi kullanmalı bazen küçük hesaplar yaparken altından kalkamayacağımız sorunlar doğar.
KANTİNLERDE ÇOCUKLARIMIZA NE YEDİRİLİYOR? Evet bu sorunu yaşayan sanırım çok az insan var çünkü o kadar duyarlı olamadık sadece ayağımıza diken battığında dikene öfkemizi yığıyoruz oysa insan daha erken önlem almalıyız. Gıda zehirlenmesi yahut bazı gıdaların kontrolsüzlüğü, hazırlanırken yapılan dikkatsizlik çokça karşılaştığımız şeyler sağlık bakanlığı, belediyeler her ne kadar bu konunun üzerinde dursa da gözden kaçırılıyor maalesef bazı doyumsuzluk hisleri bu gibi uyarıları göz ardı etmekte ve sağlığımızla oynanmakta yağa batırılan lavaşlar bir çoğu çocukların elinde yetişkinlerin elinde dikkatsizce tüketilmekte, oysa vücudumuzun, sağlığımızın ne kadar değerli olduğunu unutuyoruz dikkatsizce kullanılan bir arabanın bilerek duvara çarpılması gibi bilerek kendi sağlığımızı tehlikeye nasıl ki büyük sorguda bir çok şeyden sorguya tutulacaksak dikkatsizce vücudumuza verdiğimizi eziyet işkence ve her türlü sorundan da sorgulanacağız.
Unutmayalım ki kusursuz bir emaneti en iyi şekilde teslim etmemiz bizim faydamız için yoksa zamanı ne kadar olduğu ve ne kadar süreceği belli olmayan yola sekteyen, yalpalayan bozuk bir araçla çıkmak sıkıntı verir. Özellikle geldi geçti mekanlarında bu gibi sorunlar sıkça rastlanmakta şunu söylemeliyim ki bir insan sokakta kolay kolay damak tadını bulacağı nezih ortam insanların meşguliyetini ve ekonomik seviyelerini zorlamakta fakat dikkatli olmalıyız, bir çok önemli rahatsızlık sağlıksız ve dikkatsiz beslenme sonucu oluşmakta ve bazıları (şeker hastalığı özellikle) dikkat edilmezse çok kötü sonuçlar doğurur ve sonucunda insanın hayatı felç olabilir.
Şunu silmeliyiz kafamızdan! işte bugün böyle yaptı yoksa güzel nezih hayatımızda karşılaşıyoruz sürekli sirkülasyonu az olduğu günlerde ve sirkülasyonu az olan mekanlar genellikle insanların kafalarında bayattır mantığını oluşturmakta bu sizi sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerin güvenilir mantığını doğrulamaz dikkatli olmalıyız.
Her şeyden önemli olan sağlığımız en küçük bir dikkatsizlik ihmal önüne geçilmeyen sağlıksal sorunlar yaratmakta insan kendisinin doktoru olmalı ONUN İÇİN NEYİN İYİ NEYİN DOĞRU NEYİN SAĞLIKLI NEYİN SAĞLIKSIZ OLDUĞUNU İYİÇE ÖĞRENMELİ buna göre hareket etmeli, unutmayalım insanların yanlış çıkarları sizi sorunlara sürüklememeli duyarlı olmalıyız hem kendimizi hem başkalarını elimizden geliyorsa o insanları da durdurmalıyız.