Steven ve Glory üç yıllık evli bir çift olup oğulları Esra doğduktan sonra Glory işinden ayrılıp tüm vaktini çocuğunun bakımına ayırmıştır. Yakın bir zamanda karısının ne kadar özverili davrandığıyla ilgili bir yazı yayınlayan Steven, karısının emeklerini asla karşılayamayacağını söyleyerek aslında yuvayı dişi kuşun yaptığını söylemektedir. Şöyle diyor:
“Karım her gün evde kalıp oğlumuzla ilgileniyor. Bezini değiştiriyor, onu besliyor, onunla oynuyor, onu uyutuyor ve sıkıntılı olduğunda onu rahatlatıyor. Bunlar sadece yaptıklarının minimum ifadesi. Tabi ki oğlumuza bakıyor olmak ebeveyn olmanın doğal bir sonucu ama aynı zamanda ciddi bir miktar paranın elimizde kalması demek”
Amerikalı Steven, karısının evde yaptığı tüm işlerin bir yıllık parasal karşılığını şu şekilde hesaplamış:
1. Tam zamanlı çalışan bir dadının yıllık ücreti… : 36.660$
2. Evin temizlenme masrafı(yıllık)…… :   5.200$
3. Kişisel aşçının yıllık ücreti ……… : 12.480$
4. Faturalar, bütçe ile ilgili yardımcı olan finans asistanının yıllık ücreti. :   3.900$
5. Kişisel alışveriş elemanının yıllık ücreti……… : 13.520$
6. Profesyonel davetlerde size eşlik edecek bir asistanın bir yıllık masrafı:    900$
7. Yıllık çamaşır servisi ücreti….. :   1.300$
Toplamda 73.960$ lık bir yıllık paradan bahseden Steven, bunu karşılayamayacağını itiraf ediyor ve diyor ki: 
“Tabi ki çocuğumuzun bakımın dışında kendi harcamalarımız da oluyor ve karım kendisi için alışveriş yaptığında kendini suçlu hissettiğinde çok utanıyorum. Aslında hak ettiği çok çok daha fazlası. Karım beni seviyor, oğlumuzu seviyor, ailemizi seviyor ve yaptığı her şeyi sevgisiyle yapıyor. Bunu biliyorum ve onu ne kadar takdir ettiğimi herkesin bilmesini istiyorum”
Steven, aile içinde annenin rolünü parasal analiz yaparak belirtmeye çalışmış. Aslında ailenin devamında ve güçlü kalmasında annenin o kadar büyük bir etkisi vardır ki atalarımız “yuvayı dişi kuş yapar” derken boşuna bu sözü söylememişlerdir.
Çocukların sağlam karakterli olmasından tutun da şefkat ve merhamet duygularının yerleşmesi açısından annenin rolü kelimelerle anlatılamayacak kadar büyüktür. Kreş ve ana okullarında merhamet görmeyen bir çocuğun şefkatli olmasını beklemek mümkün müdür?
Annenin rolünü bir makaleye sığdırmak mümkün değildir. İyi si mi biz iki cihan serveri Peygamber Efendimiz’i (asm) dinleyelim bakın o şefkat madenleri için ne diyor? 
EbûHüreyreradiyallahüanh bildirmiştir: Bir gün bir adam geldi ve Resûlullah Aleyhissalâtü Vesselâm’a sordu: “Ey Allah’ın Resûlü! İnsanlar içinde iyi muâmele etmeme en fazla lâyık olan kimdir? Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm: “Annendir!” buyurdu. Adam: “Sonra kimdir?” dedi. Resûlullah: “Annendir!” buyurdu. Adam: “Sonra kimdir yâResûlallah?” dedi. Peygamber Efendimiz: “Annendir!” buyurdu. Adam yeniden: “Sonra kimdir?” dedi. Allah Resûlü,“Sonra babandır!” buyurdu.
Cennet anaların ayakları altındadır, vesselam…