Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde  gerçekleşen Hat Eserleri Sergisi'ne; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi ve çok sayıda misafir katıldı. 

açılış

ALİ ERBAŞ: BU SANAT 15 ASIRDIR SÜRÜYOR

Yaklaşık 130 eserin sergilendiği etkinliğin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı konuşmada, hat sanatında görünen her eserin pek çoğunda Kur'an'dan ayetlerin ihtiva edildiğini belirtti. Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'in nüzulü nasıl mucize ise okunması tilaveti nasıl mucize ise hıfzı ezberlenmesi nasıl mucize ise işte yazılması da onun mucizevi özelliklerinden birisidir. Buna binlerce hattatımız, hocamız emek vermiştir. Allah hepsinden razı olsun. 15 asırdır bu sanat devam etmektedir. Bizim medeniyetimiz güzellik medeniyetidir. Bizim insanımızın, aynı zamanda güzel ahlakın işte bu sanat eserleriyle desteklenmesi medeniyetimizin de güzelleşmesine vesile olmaktadır." dedi. 

Erbaş, başta gençler olmak üzere İslam medeniyeti sanatlarının öğretilmesi geretiğine dikkat çekerek, "Besmelenin hat sanatının güzellikleriyle yazılması çok güzel" diye konuştu. Erbaş, besmelede ifade edilen merhametin millet ve insanlık olarak kuşanmış olmanın öneminli oldğunu vurguladı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Biz merhamet medeniyetiyiz aynı zamanda. Her zaman zalimin ve kötülüğün karşısında mazlumun yanında merhametle hareket ederiz. Buna katkı sağlar inşallah." diyerek sözlerini tamamladı.

açılış .jpg 2

DAVUT GÜL: İSTANBUL GÜZELSE SANATÇILARIYLA GÜZEL 

Açılışta konuşma yapan bir diğer isimse İstanbul Valisi Davut Gül oldu. Gül, "Bizim bir kimliğimiz var ve bu kimliği inşa ederken yüzyılların geçmişi var. Bunlara bakıldığında bizi biz yapan değerlerin içerisinde hat sanatının çok büyük bir yeri var. İşte bundan dolayı başta bu sergiye emek veren hattatlarımız olmak üzere İslamı sanatlara emek ve gönül veren  bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. İstanbulumuz ve Türkiyemiz onlarla daha güzel. Bir şehirden, sanatçıları, kültür adamlarını çıkardığınızda sıradan bir yapıdan hiç bir farkının kalmadığını görürsünüz. İstanbul güzelse sanatçılarıyla, kültür adamlarıyla güzel. İnşallah görev yapacağımız süre içerisinde hem sanatçılarımızla hem de sanatçılarımıza destek veren sizlerle birlikte bir adım daha atan ileri gitmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi. 

AA-20231219-33227421-33227407-BESMELE_I_SERIF_HAT_SERGISI

BİLAL ERDOĞAN: GELENEKSEL SANATLARIN DESTEKLENMESİ ÇOK KIYMETLİ 

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Albayrak Grubu'na hat sanatına yıllardır yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek, "Geleneksel sanatlarımızın böyle büyük gruplarımız tarafından desteklenmesi çok kıymetli. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sermaye sahiplerinin kendi ülkelerinin kimliğini, kültürünü, sanatlarını desteklemesi çok takdire şayandır." diye ifade etti. 

açılış .jpg 3

ESAD SİVRİ: BU SERGİ 2024'TE DE FARLI ÜLKELERİ GEZECEK 

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ise sergi açılışında konuşarak, artık bir geleneğe dönüşmüş Hat Eserleri Sergisi'nin bu yılki temasnın da "Besmele-i Şerif" adıyla hazırlandığını belirtti. Sivri, "Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. 13 hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı Hat Eserleri Sergisi, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverler tarafından ilgiyle incelenmişti. 10. yılını kutlayan Hat Eserleri Sergisi, 2024 yılında da farklı şehir ve ülkeleri gezecek." ifadelerini kullandı. 

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı sergide konuşmalarını tamamlayan konuklar kırmızı kurdeleyi hep birlikte keserek resmi açılışı resmen yaptı. 

Sergi ise Tophane-i Âmire’de 21 Aralık 2023 - 6 Ocak 2024 tarihleri arasında sanatseverler için ziyarete açık kalacak.

HABER - TUĞÇE HUY

Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor

açılış .jpg 8 açılış .jpg 9 açılış .jpg 6 açılış .jpg 7 açılış .jpg 4