Dostlar, Arakan’ da çok kötü şeyler oluyor. Müslümanlar’ a yapılan katliam gün geçtikçe artıyor. Kocasının bıçakla başının kesildiğini anlatan kadın bu olayın gözünün önünde gerçekleştiğini anlatıyor. Evet;  Menisa Fazıl Rahman, bunları söyledikten sonra daha fazla konuşamadan fenalaşıyor.

25 yaşındaki Dilfurcahan Rahimullah “ Kardeşim , kocam ve bebeğimin hapishanede öldürüldüğünü gördü. Kardeşim daha sonra akli dengesini kaybettiği için serbest bırakıldı.” şeklinde açıklamada bulundu. Bunun gibi daha yüzlerce baskı zulüm ve işkence.

Myanmar’da ordu mensupları Arakan’lı Müslümanlar’a akla hayale gelmeyecek işkenceler uyguladı. Bu da yetmiyormuş gibi çok ağır katliamlar uygulanıyor. Dünya seyrediyor. Rahmet Kerim, Myanmar askerlerinin iki hafta önce köylerine baskın düzenlediklerini ve yaşadıklarını bölgeyi ateşe verdiklerini, bir askerin 5 yaşındaki oğlu Muhammed Refik’ i yanan evin içine attığını ağlayarak anlatıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nü (HRW) yayınladığı 22 Ekim - 10 Kasım tarihli uydu görüntüleri Myanmar İnsan Hakları Ağı (BHRN)’nın tespitleriyle, bütün bu zulüm ve tecavüz, cinsel şiddet vede sivillerin katli gibi ciddi insan hakları ihlallerinin işlendiği kanaati oluştu.

BHRN yetkililerinin raporunda; ordunun ayrım gözetmeden sivillere saldırdığı belirtildi. Raporda 30 bin kişi işyerinden olduğu ve 70 bin kişininde acil gıda ve insani yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilmiş.

Bütün bunların dışında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Roma Tüzüğü’nün 7.ci maddesi uyarında “ İnsanlığa karşı suç” oluşturduğunun altı çizildi. Myanmar hükümetine uluslararası yardım kuruluşlarının bölgedeki mağdurlara insani yardım yapılmasına izin vermesi çağrısı da yapıldı. Son olarak BHRN raporunda, “Uluslararası kamuoyu, acilen Arakan eyaletinin kuzeyinde sivil Rohingyalar korumak için etkili önlemler almayı değerlendirmelidir.” ifadeleri var. Ama kaç para, herhangi bir yaptırım yok.

Ne oluyor, neden bunu yapıyorlar? Sebebini kimse bilmiyor. Zaten bilmeleri de gerekmiyor. Çünkü yalnızca seyrediyor. Hani nerede dünyayı yönetmeye talip ABD nerede? Neden müdahale etmiyor? Ama bir Yahudi veya Hıristiyan mağdur olsa hemen müdahale edebiliyor. Demek ki Müslümanlar’a gelince adeta seyirci kesiliyorlar. Peki bu durum nereye kadar devam edecek? Herşeyde kayda alınıyor, herşey kaydediliyor. Bunun elbet bir hesabı olacak. İşte o zaman sizi kim kurtaracak? Artık iş işten geçmiş olacak. İşte o zaman hesap görülecek. Şahid ol Ya Rabb’i. O zaman bütün bunların hesabı olarak şikayetlerimizi dinleyeceğini bildiğimiz için hesabı mahşere bıraktık. Sen en iyi yargılayıcı ve hesaba çekicisin. Bunda hiç şüphemiz yok.
İTALYA BİZİ YANILTMADI

İngilizler’in Brexit kararının ardından İtalya’ da AB karşıtlarının referandumdan zaferle çıkması, uzmanlara AB’nin çatırdamaya başladığını belirtiyorlar. Evet Avrupa için bu günler iyi günler. Muhacirlere kapılarını kapayan Avrupa ülkeleri bir lokma ekmeğe muhtaç olacak. Yaşayan görecek. Allah (cc) isterse olur. Biz bu adamlara şunu anlatamadık “ Allah’ın (cc) izni olmadan yaprak kımıldayamaz”. Bunu anlamaları zor. Ama bir gün olacak. Bir gün bütün bu saltanat bitecek ve gerçekleri anlayacaklar ama giden yıllara yazık. Evet bunlar bir lokma ekmeğe muhtaç olacaklar. Başka türlü yola gelmiyorlar. Bazı şeyler sözle anlaşılmıyor. Yaşayarak daha güzel anlaşılır. Ayağa kalkın AB denen gafiller topluluğu Türkiye geliyor. Gerçek hayatı size öğretecek. İngiltere, İtalya’dan sonra sıradaki İspanya gibi geliyor bize. Çünkü orada da bir huzursuzluk var. Daha sonra hangi ülke dersiniz? Önümüzdeki maçlara bakacağız.