Son dönemde artan enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı, özellikle asgari ücretli kesimi olumsuz etkiliyor ve gözler temmuz ayında olası bir ara zam beklentisine çevriliyordu. Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan önemli bir açıklama geldi.

"Temmuzda Artış Yapılmayacak" şeklinde konuşan Bakan Işıkhan, "Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak kullanmak isteyenler art niyetlidir. Asgari ücretin belirlenme süreci belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getirerek belirleme sürecine katılıyoruz. Temmuzda artış yapılmayacak, bu belli şartlar altında gerçekleşti" açıklamasını yaptı.

"Kalıcı Refahın Derdindeyiz" diyen Bakan Işıkhan, "Ekonomi dengesi çok önemli. Dengenin dışında bir artış, market ve mağazalardaki fiyatların değişmesine neden olabilir ve bu da enflasyonu artırabilir. Biz kalıcı refahın peşindeyiz" şeklinde devam etti.

Asgari Ücret Ne Kadar?

Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte, 11.402 lira olan asgari ücret, 2024 yılı için 17.002 liraya yükseldi.

Kuveyt Türk’ten şirketler için mobilden evraksız hesap açılışı hizmeti Kuveyt Türk’ten şirketler için mobilden evraksız hesap açılışı hizmeti