Asıl özgürlük vicdanla yakalanandır. Her anlamda rahat olan insanın tercihleri onun gerçek karakteridir. Toplumsal tabularla illaki yaşar insan, illaki etkilenir, lakin biz artık tapudan etkilenmenin ötesinde tabulara uyar gibi yaşayan ama özünde taban tabana tezat bir hal içinde bulunan bir yapıyı sindirdik. 
Özgürlük insanın insandan çekindiği yerde söz konusu olmaz, özgürlük ruhun üstünde ağırlık hissetmemesi ve  vicdanıyla hareket edebilme hürriyetidir.
BİR RUH VİCDANDAN AYRI HAREKET EDİYORSA ÖZGÜR DEĞİL, FÜTURSUZDUR.
Fütursuzluk ve özgürlük arasında koca koca, kalın kalın çizgiler vardır.Bir insanı en iyi en özgür halindeken tanırsınız, Çünkü kişi üzerinde hiç bir baskı olmaksızın tercih ettikleri onun gerçek kişiliğidir. 
KADIN... HER ÇEŞİT ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDE OLMASI HALİNDE GERÇEK KİMLİĞİNİ YANSITIR. ERKEK, KORKU VE DESİNLER ALGISINDAN UZAK KENDİNE KALDIĞINDA VE ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEYKEN YAPIP ETTİKLERİ GERÇEKTARZIDIR.
İnsan, insanı baskıyla eğitemez, insan insanı korkuyla yönetemez. İnsan insana saygı kattığı gün kazanır. Saygı ona özgür alan tanımakla olur. Özgür bırakarak insan, insanı tanır.
NÖBETÇİ KÜLTÜRÜNDEN KOPUP, SAYGIN İR BAKIŞ AÇISI KAZANDIĞIMIZ VE O ŞARTTA İNSAN TANIYIP BİLDİĞİMİZ GÜN SAĞLIKLI YÜZLER GÖRÜRÜZ. 
Güzel memleketimin en büyük handikaplarından biri belki de, birbirimiz üzerine baskı kurarak gizli bir yönetim oluşturmaya çalışmamız, bunun dışına çıkabilecek tipleri de kötü ilan etmemiz. Oysa ki insan, insandan çekinir ve insan insanı gördü diye beklentilere uygun davranırsa, ilk insansız yerde yapıp ettiklerinin tamamen zıddı ile hareket edecektir.
Neden mi ? Yasak olan insana tatlı gelir. Bilinç altına itilen şeyler, her an fırsat kollar ortaya çıkmak için.
KENDİ İÇİNDE ÖZGÜR BIRAKILAN NE KADIN NE ERKEK KÖTÜYE EĞER Kİ NOKTA KADAR VİCDANI VARSA MEYİL ETMEZ.
BU İNSANI DÜNYANIN ÖTE TARAFINDA, TAMAMEN ZIT DEĞER YARGILARININ ORTASINA ATABİLİRSİNİZ. DEĞİŞMEYECEK, GİTTİĞİ YERİ O DEĞİŞTİRECEKTİR. ÇÜNKÜ TEMELİ SAĞLAM ATILMIŞ DEĞERLERİ VARDIR ELİNDE. 
 İyi kötü çocuk yetiştiren bir konumdayız, ama anne, ama abla, ama akraba, ama öğretmen sıfatıyla. VİCDANİ SORUMLULUKLARI GELİŞMİŞ İNSANLAR YETİŞTİRİN. KONTROL SİSTEMİ İÇİNDE BÜYÜMÜŞ KOYUNLARA DEĞİL, ÖZGÜR RUHLU AMA VİCDANIYLA KÜÇÜK YAŞTAN TANIŞMIŞ, DEĞER YARGILARI VE PRENSİPLERİ NÖBETÇİ OLAN İNSAN YETİŞTİRİN.
Bu durumda, kadın kadına, erkek çocuğa, çocuk arkadaşına, adam kadına kıyamayacaktır. POLİS, TOPLUM, İNSAN DEĞİL, VİCDAN, HAK, DEĞER YARGILARI NÖBETÇİMİZ OLSUN......