İstanbul Başakşehir Belediyesinin bitkisel atık yağlarını toplanması için bir proje başlatmıştı. Projeye göre 211,858 kg atık yağ toplandı. Uzun gayretlerin sonunda bu toplanan atık yağlar toplanarak geri dönüşüme destek veren Başakşehirliler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Başakşehir Belediyesi, çevre ve su kirliliğini önlemek ve ayrıca çevre bilincini sağlamak amacıyla Belediye’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün titiz çalışması sonucu bu konuda hassas ve gayretli Başakşehirli 30 vatandaşı ödüllendirdi.
Başakşehir 2015 - 2016 yılında bu toplanan 211,858 kg bitkisel yağ toplayarak geri dönüşüme destek verdi. Peki bu nasıl ve ne şekilde oldu? Şöyle ki; 10 site yönetimi 5 cami ve 5 işletme çevreye gösterdikleri duyarlılıktan çeşitli hediyeler verildi.
Şimdi bize düşen bu işe ciddi olarak gönül verip gayret gösteren Başakşehirlileri ayrı ayrı tebrik ederek, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tabi iş bununla da kalmıyor, Başakşehir Belediyesi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ve emeği geçen yetkilileri ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplamda 50 kişi ve kurumun tespit edilerek, müdürlük yetkilileri ev ve işletmeleri ziyaret ederek, en çok atık yağ toplayanlara hediyeler verilirken şirketlere de teşekkür belgeleri verildi.
Her pazartesi program dahilinde toplanan atık yağlar toplanarak titiz bir şekilde biodizel tesislerinde işlenerek yakıt elde ediliyor. Böylece geri dönüşüme kazandırılıyor. Şimdi böyle bir çalışma takdir edilmez mi? Bu işe gönül verenleri takdir ediyoruz.

GALA GÖLÜNÜ ES GEÇMEYELİM

Edirne’nin Enez ve İpsala ilçelerinde bulunan ve ülkemizin en sulak alanı olan Meriç Deltası Sulak Alanını da içinde barındıran Gala Gölü Milli Parkı’nda; Büyük, Küçük Gala ve Pamuklu olmak üzere 3 adet göl bulunuyor.
Bu arada Gala Gölü Milli Parkı’nda 2016’da kuş sayımı tamamlandı. Gerçekleştirilen sayımda 44 bin 236 adet kuş çeşidi ortaya çıktı. Balık türü olarak 16 çeşit tespit edildi.
Bütün bu çalışmalardan sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizin oldukça önemli tabii değerleri olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu “Tabiatımızın kıymetinin bilelim ve hep beraber ona göre davranalım.”
Evet ülkemizin güzelliklerine sahip çıkalım çünkü hazır elimizdeki değerleri kaybetmeden sahiplenelim. Yabancılar bu güzellikleri görmek için uzun yolu göze alabiliyorlar.

KUŞLARA BABALIK YAPIYOR

Üsküdar’da esnaflık yapan Şeref Yaman, yardıma muhtaç, kargalara sevgiyle bakıyor.
Şeref Yaman 58 yaşında elektrik dükkanı sahibi Kuş sevgisi o kadar fazlaki başta karga olmak üzere bütün yaralı kuşların bakımını yaparak tabita bırakıyor. Çevresinde “ karga babası “ olarak tanınıyor.
Şeref Yaman, Üsküdar’da 45 yıldır elektrikçi dükkanı olduğunu ve kargalarla tanışmasını şöyle anlatıyor; İş yerinin karşısındaki kasaba gittiğinde kargayla kesiştiğini, daha sonra uzun yıllar bu karşılıklı sevginin giderek geliştiğini belirtiyor.
Bizde kendisini tebrik ediyoruz. Kuş sevgisinin hiç eksilmeden devamını diliyoruz. Ne mutlu ona, hayvanlara şevkat göstererek onlarla ilgileniyor.

PÜF NOKTASI

DÜNYA DERDİ

Tek derdi dünya olanlar korku içinde yaşarlar, dert içinde dert çekerler. Bugün ne yiyeceğim, yarın ne kazanacağım, öbür gün nasıl eğleneceğim gibi birçok dert, korku ve üzüntüden uzak kalamazlar. Bu kimseler istediklerine ulaşsalar da korku ve sıkıntıdan kurtulamazlar. Onu nasıl koruyacağız derdine düşerler. Aradıkları şey geçicidir, ölümsüzdür. Halbuki insanın kalbi kainattan geniştir. Azıcık dünya ile doymaz. Nefis ise dünyayı verseler kanaat etmez. Onun gözünü ancak bir avuç toprak doyurur. Bu da onun dünyadan son nasibi olur.