Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızdan Beşiktaş Porto’yu deplasmanda 3-1 yenerek ülkeyi gururlandırmıştı. Avrupa’da mücadele eden takımlarımızdan diğer ikisi Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor’da bu sevinci devam ettirmesi en büyük dileğimizdi ama Medipol Başakşehir evinde Ludogorets ile 0-0 berabere kalarak bir puana razı olurken Atiker Konyaspor ise deplasmanda Marsilya’ya 1-0 mağlup olarak ilk maçlarda kötü bir başlangıç yapmış oldular.
En zayıf halkaya ödül
Medipol Başakşehir Avrupa Ligi’nde grubundaki ilk maçta grubun belki de diğer takımlara göre en zayıf takımı olan Ludogorets’e bir puan vererek adeta rakibi ödüllendirdi. Evinde Ludogorets’i konuk eden temsilcimiz ilk yarıda doğru düzgün pozisyona girememesi aslında maçında gidişatını özetler gibiydi. Takımda sadece Mahmut’un olmaması takımı bu kadar etkilememesi gerekirdi. Tek başına Emre’nin mücadelesi Medipol Başakşehir’e yetmedi. Emre zaman zaman oyunun yönünü akıllı şekilde değiştirse de Başakşehir’in gruptaki en zayıf rakibini bu maçta yenmesi gerekirdi. Avrupa kupalarında takımların evinde oynayacağı maçlarda mutlaka galibiyet alması gruptan çıkma aşamasında en büyük avantaj olarak gözüküyor. Medipol Başakşehir evinde alacağı bir galibiyetle belki de gruptaki liderlik mücadelesi için önemli adımlardan biri olacaktı. Bir puanda iyidir demek istediğimiz maçlardan bir tanesi değildi fakat gene de puanla başlamak Avrupa kupalarına en iyisi. Abdullah Avcı maçtan sonra topa fazla sahip olduklarını fakat sonuca gidemediklerini belirtse de takımın formsuz olması gözlerden kaçmadı. Fenerbahçe maçından sonra bu maçta takımın yorgun gibi gözükmesi maça çok iyi hazırlanamadıklarını yansıtır gibiydi. Medipol Başakşehir takımının bu gruptan rahat çıkabileceğini düşünerek bu maçta olduğu gibi diğer maçlarda da bu kadar kötü performans sergilememesi gerektiğini ve böyle bir hata yapmamaları en büyük temennim.
Konyaspor diş geçiremedi
Atiker Konyaspor bu seneki ilk Avrupa Ligi maçında Fransa’nın Marsilya takımına konuk oldu. Marsilya bu sezon ligde çok kötü bir performans sergiliyen ve taraftarlar tarafından eleştirilen bir takım görüntüsündeydi. Bu Atiker Konyaspor için fırsat olabilirdi. Maça hızlı başlamak isteyen Marsilya Atiker Konyaspor’un akıllı oyunu ile maç dengeli bir mücadeleye dönüştü. İlk yarıda Atiker Konyaspor poziyonlarda buldu. İlk yarıyı istediği tempoda tutan temsilcimiz ikinci yarıya ise adeta 1-0 yenik başladı. Fransız ekibi ikinci yarının başında 48. dakikada Adil Rami’nin attığı golle öne geçti. Golden sonra Atiker Konyaspor ataklar geliştirse de 60. dakikada direkten dönen top gol olsa belki de Atiker Konyaspor’a puanı getirebilecek fırsatlardan biri olabilirdi. Geçen sene kötü bir performans sergileyen Atiker Konyaspor bu sezon Avrupa’da bakalım neler yapacak ilerleyen maçlarda göreceğiz.