Somali'de şiddetli yağışlar: 8 bin kişi evini terk etti Somali'de şiddetli yağışlar: 8 bin kişi evini terk etti

Pazartesi günü Avustralya’daki bir mahkeme, milyarder iş insanı Elon Musk'a ait sosyal medya şirketi X’e geçtiğimiz hafta Sidney'de gerçekleşen saldırının videolarını gizleme emri verdi. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Elon Musk’ın gönderme yapmasının ardından milyarder iş insanını eleştirdi. Musk, Avustralya hükümetini sansür yapmakla suçlayan bir paylaşım yapmıştı.

ABC News’e konuşan Albanese, Musk'ın kendini kanunların üstünde ama aynı zamanda genel ahlakın da üstünde gördüğünü söyledi.

Avustralya bağımsız e-güvenlik komiseri, X'i ve diğer sosyal medya şirketlerini, Assyrian Christ the Good Shepherd Kilisesi'ndeki terör saldırısına ilişkin videoları kaldırmamaları halinde ağır para cezası vermekle uyardı. 

X, emrin Avustralya yasaları kapsamında olmadığını savundu. Komiser, X'in Avustralya dışındaki kullanıcıların görüntülere erişmeye devam etmesine izin verdiğinin açık olduğunu söyledikten sonra mahkeme kararı istedi.

ELON MUSK GÖNDERME YAPTI 

Ülkenin başbakanı Albanese bir basın toplantısında, "X'in uymamayı seçmesini ve davasını tartışmaya çalışmasını olağanüstü buluyorum" dedi.

Elon Musk ise, “Kamuoyunu bu platformun tek doğru platform olduğu konusunda bilgilendirdiği için Başbakan'a bir dakikanızı ayırıp teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde bir açıklama yaptı. 

Milyarder iş insanı, X’in diğer sosyal medya ağlarının aksine özgür bir ortam olduğunu iddia eden bir gönderi paylaştı. Ayrıca Musk, daha önce de e-güvenlik komiseri Julie Inman Grant'i de kişisel olarak eleştirmiş ve onu "Avustralya sansür komiseri" olarak tanımlamıştı.

Albanese, Avustralyalıları koruduğunu söyleyerek Inman Grant'i savundu. Başbakan, "Sosyal medyanın sosyal sorumluluğa sahip olması gerekiyor. Musk hiçbirini göstermiyor" dedi.