Bakan Fidan, "Türkiye, Filistin konusunda iki temel konuda çaba sarf ediyor. Acil ateşkes ve kalıcı barış konusunda. Filistinli kardeşlerimizin daima yanlarında olduk, önümüzdeki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye, Filistin konusunda iki temel konuda çaba sarf ediyor. Acil ateşkes ve kalıcı barış konusunda.

Özellikle Avrupa'da, ırkçılık ve islam düşmanlığı ciddi bir boyuta ulaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüştü

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz Türkiye eksenli bağımsız dış politika; ülkemizi uluslararası gündemi belirleyen, kritik coğrafyalarda tesir yaratan bir aktöre dönüştürmüştür. 

"İsveç’in NATO’ya katılımı ile ilgili süreçte nihai karar Meclis'te"

Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO’nun faaliyetlerine katılmaya devam etmektedir. Halihazırda Kosova’daki NATO Görev Gücü komutanlığını üstlenmiş bulunmaktayız. Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Irak’taki NATO misyonlarında da aktif olarak yer almaktayız. İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü ile ilgili süreçte nihai kararı, Yüce Meclisimiz verecektir.

Bazı NATO ülkelerinin son yıllarda uyguladığı politikalara baktığımızda, Suriye’de PKK/YPG’ye verilen destek ve Türkiye’ye savunma sanayinde uygulanan yaptırımlar, bir çelişki oluşturmaktadır. Bu çelişkiyi, her platformda dile getirmekle kalmayıp, bunun jeo-stratejik risklerini ve NATO ülkelerinin güvenliğini zedelediğini de izah etmekteyiz.

PKK ve uzantısı olan terör örgütleriyle mücadele için 2 gün önce Iraklı üst düzey yöneticilerle toplantı yaptık.

TSK, NATO’nun faaliyetlerine katılmaya devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı Reisi yakın zamanda ülkemizi ziyaret edecek.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra oluşan barış fırsatından memnuniyet duyuyoruz. Yıl sonu harcamamız 10.9 milyar olarak belirlendi.