Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verileri gösteren Tunç, İsrail'in Gazze'de 4 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti. 

Ölenler arasında 1 yaşını dahi doldurmamış 500'den fazla bebek bulunduğunu aktaran Tunç, Gazze'de her 10 dakikada bir çocuğun İsrail tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

300 metrelik Türk bayrağı ile 19 Mayıs coşkusu... 300 metrelik Türk bayrağı ile 19 Mayıs coşkusu...

"KATLİAMLAR DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE OLUYOR!"

İsrail'in saldırılarına sessiz kalan devletler ve uluslararası kuruluşları eleştiren Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Demokrasi, insan hakları, çocuk hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik sözcüklerini dillerinden düşürmeyen uluslararası kuruluşlar ile devletler bu zulmü sessizce seyrediyor. Dünyanın gözü önünde, çoğu çocuk ve kadın binlerce masum insan, teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor. Gazze'de yalnızca çocuklar ve masumlar değil, insanlık ölüyor. Biz inanıyoruz ki o çocukların ahı, çocuk katliamlarını yapanları tutacak. Bu katliamı yapanlar, insanlığın huzurunda hesap verecekler. Buna yürekten inanıyoruz."

Çocuk haklarıyla ilgili düzenlemelere de değinen Tunç, çocuk yargılamalarında ihtisaslaşmanın sağlanması için gerekli adımları attıklarını, çocukların taraf olduğu ceza dosyalarındaki adli sürecin makul sürede bir an önce tamamlanması için çalışma yürütüldüğünü aktardı. 

"SUÇ SORUMLULUĞU TOPLUMDA DA BULUNUYOR" 

Bir çocuk suç işlemişse bunda tüm toplumun sorumluluğunun bulunduğunu, iddianamelerde kullanılan "suça sürüklenen çocuk" ifadesini de doğru bulmadığını dile getiren Bakan Tunç, "Suça sürüklendiği iddia edilen çocuk demek lazım. Henüz daha suça sürüklendiğini bilmeden iddianamelerde suça sürüklenen çocuk şeklinde yazıyor. Sürüklenmedi belki. Hani masumiyet karinesi? Önümüzdeki süreçte bunu da gündeme almak gerekir." şeklinde konuştu.
Boşanan ailelerde çocuk teslimi işleminin daha önce icra dairelerince yürütüldüğünü hatırlatan Tunç, "Öncelikle, çocuğun manevi varlığını ve üstün yararını gözeterek, çocuk teslimini icra sisteminin dışına çıkarmak gerekmekteydi. Bu konudaki mevzuatta değişiklik yaparak çocuk teslimi işlemlerini yeniden düzenledik." dedi.

Yılmaz Tunç, uygulamayla çocukların bir eşya gibi icra konusu olmasına, yetişkinler arasındaki gerilimin ortasında kalmalarına son verdiklerini belirtti.