Sanders, Columbia Üniversitesi'nde gerçekleşen Filistin'e destek gösterilerinin diğer üniversitelere yayılmasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

DSÖ, Gazze'deki hastanelerin "hayat kurtaran işlevleri" için yakıta ihtiyaç duyduğunu bildirdi DSÖ, Gazze'deki hastanelerin "hayat kurtaran işlevleri" için yakıta ihtiyaç duyduğunu bildirdi

Sanders, Chicago Üniversitesi'nde 1962'de ırkçı politikaları protesto etmek için oturma eylemlerine katıldığını hatırlatarak, "Gazze'deki savaşı protesto eden öğrencileri görmekten gurur duyuyorum. Barışçıl ve kararlı kalın. Doğru taraftasınız." dedi.

ABD üniversitelerinde Filistin'e destek eylemleri

Columbia Üniversitesi'nde, 16 Nisan'da İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere karşı yapılan finansal yatırımları protesto etmek amacıyla kampüs bahçesinde oturma eylemi başlatılmıştı.

Rektörlük, eylemlerin ikinci gününde New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talep etmiş; kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Columbia Üniversitesi'ndeki olaylar, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan ifade özgürlüğü tartışmalarını daha da alevlendirirken, gözaltına almalara karşı öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı.

ABD genelinde birçok büyük üniversitede Filistin'e destek eylemleri hala devam ediyor.

Son iki haftada polis, aralarında bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 2.200 kişiyi gözaltına aldı.