Merhaba,ben senin arkadaşınım hani anlamı arka çıkmaktan gelen.Küçükken misketlerini sökende benim,bisikletine binen,oyuncaklarınla oynayan da ben. Hep kötü günlerinde yanında olan arkadaşın varya o benim işte.Paran yoksa arayıp sormayan da benim çok işim düşmez ama düştüğünde arayan da ben. Ara sıra yolda görürüm seni selamımı veririm bazen de görmezlikten gelirim. Çay içer sohbet ederim bir ihtiyacın var mı diye sormazsam olmaz ki onu da sorarım daha ölmedik  ne de olsa arkadaşımsın.. Biz arkadaşız yahu kötü günlerinde muhakkak ararım hastaysan uğrarım bak vefalıyımdır sonra uğramadı falan derler belli mi olur..
Merhaba aşkım,bende senin sevgilinim hani anlamı sevmekten gelen sevgili, bir de iyelik eki eklersek ona "sevgilin" işte o benim.Hani hep iyi günlerinde olan bazen sarıldığın bazen dertleştiğin ama çoğu zaman tartıştığın kişi var ya o da ben.Aşkım,bir tanem,sevdiğim,beni hiç bırakma diyen de benim ama bir gün sebepli sebepsiz aniden çekip giden de ben..
           Merhabalar bizde senin akrabalarınız.Hani şu bayramlarda,Seyranlarda görüştüğün el öptüğün kişiler var ya onlar işte.Nerde çalışıyorsun iş güç nasıl diye soranlar onlarda biz..yahu zenginsen peşini bırakmayan fakirsen kapını çalmayan da biz.İnsanlık ölmedi canım kötü günlerinde yanında olan biziz..uzaktaysan aramayan,unutan da biz..merak etme başın zora düşerse yanına hemen geliriz.
Merhaba dostum ben senin dostunum..kelime anlamının nerden geldiğini bilmeyen ama senin sen olduğun için seven var ya işte o benim..küçükken misketlerini söküp sonra ortaklık teklif eden,dayak yediğinde dayak atanlara haddini bildiren gerekirse beraber dayak yiyen kişi var ya o da benim işte..herzaman arayan soran,daima yanında olan ben..beraber gezdiğin,yediğin içtiğin,sırdaşım olan da ben bir sigarayı yakıp döndüğün de ben..hem kötü günlerinde hem de iyi günlerinde mutluluğunu paylaşan da ben..
Merhaba ben senin ailenim uzun uza anlatmaya gerek yok sen bensin bende ben de senim..   
Merhaba arkadaşlar ben Mustafa Saral bu yazının yazarı olan var ya işte o benim.Yukarıda bahsettiğim arkadaş,sevgili,dost üçgeninin gerçekle alakası yoktur.Çünkü dost gibi arkadaşlar,eş gibi sevgililer,bizi bizden çok seven akrabalarımız elbet de var ancak genel olarak anlatmak istediğim şeyi farklı bir bakış açısıyla anlatmak için kullanmak istedim.İnsanların sadece kötü günlerinde yanında olmak mesele değildir önemli olan onlar üzüldüğünde beraber üzülmek ancak sevindiğinde de aynı mutluluğu paylaşmaktır.Eğer sadece mutluluğunu paylaşan kişileri kötü zamanlarınızda yanınızda göremiyorsanız o mutluluk sahte ve sadece kötü zamanlarında yanınızda olan kişiler en mutlu anlarınızda yoksa bu da sahte değil midir? Önemli olan hem iyi günlerinizde beraber olan hem de kötü günleriniz de  beraber olan kişilerle yola devam etmektir.
Hayat acıyı da tatlıyı da paylaşarak güzeldir.iyi günleriniz olsun..