ABD'de TikTok'un satışını veya yasaklanmasını zorunlu kılacak yasa tasarısı artık yasalaştı. Joe Biden, yasanın Senato tarafından onaylanmasından bir gün sonra, “Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası”nın da yer aldığı bir dış yardım yasa tasarısı paketini imzaladı.

TikTok yaptığı açıklamada, yasaya mahkemede itiraz edeceğini ve bunun da nihai bir satışı veya yasağı geciktirebileceğini belirtti. Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan TikTok, "Bu anayasaya aykırı yasa bir TikTok yasağıdır ve buna mahkemede itiraz edeceğiz" ifadesini kullandı.

Eti maden'in dikkat çeken özellikleri gündem oldu! Eti maden'in dikkat çeken özellikleri gündem oldu!

Popüler sosyal medya şirketi devamında şu sözleri sarf etti: Gerçeklerin ve hukukun açıkça bizim tarafımızda olduğuna ve eninde sonunda galip geleceğimize inanıyoruz. Gerçek şu ki, ABD verilerini güvende tutmak ve platformumuzu dış etkilerden ve manipülasyonlardan uzak tutmak için milyarlarca dolar yatırım yaptık. Bu yasak 7 milyon işletmeyi mahvedecek ve 170 milyon Amerikalıyı susturacaktır.

TIKTOK 1 YIL İÇİNDE SATILMAZSA ABD'DE YASAKLANACAK 

Yasa, TikTok'un ana şirketi ByteDance'a uygulamayı satması için bir yıla kadar süre veriyor. Şirketin bunu yapmaması durumunda TikTok'un ABD'deki mobil uygulama mağazalarından ve web barındırma hizmetlerinden men edileceği belirtiliyor.

Uygulamanın satışına veya yasaklanmasına yönelik önceki girişimlerden farklı olarak, "Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası" iki partiden de ezici bir desteğe sahipti; yasa tasarısı Kongre'den çok hızlı bir şekilde geçti. Yasa tasarısının orijinalinde şirkete satış için 6 aylık bir süre tanınıyordu ve sunulduktan birkaç gün sonra Mart ayında Meclis'ten geçti. Hafta sonu tasarının TikTok'u satması için ByteDance'a 12 aya kadar süre tanıyan güncellenmiş sürümü yayınlandı. 

TikTok'ta paylaşılan bir videoda CEO Shou Chew, bunu şirket için "hayal kırıklığı yaratan bir durum" olarak tanımladı. "Yanlış olmasın, bu TikTok'a yönelik bir yasak, size ve sesinize yönelik bir yasak. Aslında bu ironik çünkü TikTok'taki ifade özgürlüğü, ABD'yi bir özgürlük feneri haline getiren Amerikan değerlerinin aynısını yansıtıyor." diyerek yasaya tepki gösterdi.