Futbol takımı ... Yok kara sevda. Ya da at gözlüğü, o da değil saplantı, yoksa ezik ego mu ???
Adını her ne koyarsanız koyun, gözünüzü kapatıp gittiğiniz her şey sizin intiharınızdır. Ön yargı gözlükleriniz gerçeği görememenizi, saygı duymayışı ve dolayısıyla bunun bir sonucu olarak saygı göremeyişi beraberinde getirir.
GÖZÜNÜZ İSTER MİYOP OLSUN, İSTER HİPERMETROP BUNLAR SORUN DEĞİL, AMA DİKKAT EDİN GÖZLÜKLERİNİZ ÖN YARGIDAN YAPILAMASIN
FUTBOL TAKIMI DEĞİL, PARTİ TUTTUĞUNUZU UNUTMAYIN. Firkriniz zikriniz ne olursa olsun, duruşunuz  olsun hayata dair. Karakteriniz konuşsun sizden önce. Yalaka, samimiyetsiz, beden göstermeyin, fikir sunun, üretin. Boş tenekeye mahsusdur çok ses çıkarmak, dolusu içinin sıklığından sesi az çıkandır.
Eleştirmek için eleştirmeyin, düşünerek konuşun, beyin süzgeci var oraya danışın ki sonunda maduriyet yaşamayın.
Zihninizde peşinden gittiğiniz kişi kim olursa olsun, insan olduğunu asla unutmayın. Geçici pozisyonlar için size kalacak olan karakterinizden taviz vermeyin. 
Saygı duyun.... Söylenmeyen sözleri söylenmiş düşünmeyin. Sempati duyun ama fanatik olmayın. Zira fanatiklik gözü kapatır, kör eder, kulağı aldatır sağır eder, zihni yanıltır adamı aptal eder. 
Sonra ne mi olur ? İnandım dediğiniz dini kitaptan değil, ABD ye kaçıp gitmiş, birilerinin kuklası olmuş, hocalık sıfatına en büyük baltayı vurmuş bir hainden öğrenirsiniz.
Ahlayıp, vahlamak istemezseniz, tek gözünüzü değil ,gönlünüzü açın insanlara, SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYEN İNSANLARI ÖNCE DİNLEMESİNİ, SONRA BEĞENİN BEĞENMEYİN SAYGI DUYMASINI ÖĞRENİN.
Kişinin kendine olan saygısındandır, muhatabına saygısı. Çizdiğiniz çizgi ile kendinize yer belirlersiniz misafir olduğunuz zihin ya da yürekte.
CANIM MEMLEKETİMİN, DUYGUSAL, VİCDANLI GÜZEL İNSANLARI !!!
Gözlüğünüz varsa, ön yargıdan yapılma, hemen çöpe atın. Mlliyettir insanı bir arada tutan, devlettir. Unutmayın. Bugün karşınıza aldığınız bilmem hangi fikirden diye burnunuza tutmdığınız, tahammül bile edemediğiniz kardeşiniz, yarın Allah saklasın başınıza kötü bir olay gelecek olsa, sizinle dirsek dirseğe kurtuluşunuz için bir olacaktır. O gün KEŞKELERİNİZ büyük olmasın diye bugün iki kez düşünüp, üçüncü de ötekileştirmeyin insanları.
Bir araya getirirken ve kazanırken bin bir emekle alınmış bu topraklar, kimsenin egosuna kurban edecek kadar sıradan değil... Öylesine hiç değil, insanın bencil egosunun çok üstünde bir değerdir VATAN. Hakikaten seven ayrıştırmaz, birleştirir. bölmez, bütünleştirir. satmaz. söke söke elinde tutar ve geri alır.
Takım değil, parti tutun. İnsan değil, fikir destekleyin, Para değil, itibar ve gönül kazanın.... Kazancınız daim olacaktır.