Bir yol düşünün ki, boz dağlarla çevrili, yol aldıkça, zemin değişir, hava değişir, rakım değişir, mekan değişir, dağın bozluğu gider yeşil gelişir.
Bir yer düşünün ki, göze batıyorken, gözden huzur akıtır. Bir yol düşünün ki kimi zaman uzun, kimi zaman kısacıktır. Bir yol düşünün ki, sabırla gitmek gerekir. Teslimiyetle hız yapmak.
BOZ DAĞLARDAN YEŞİL YAYLALARA GİDER YOL, YETER Kİ İNSAN SABIRLA TESLİM OLARAK İLERLEMESİNİ BİLSİN.
Sabır acı, meyvesi tatlıdır. En güzel alternatif, en büyük çözümdür insana. En zor anınızdaki en güzel motivasyondur. İçinde had bilmek, Yaradanı bilmek, beklemeyi öğrenmek, teslim olmak, ben bu kadarlıktım, gerisini sen çiz diyebilecek kadar olgunlaşmaktır. 
HIRSLARINDAN VAZGEÇİŞ, BOYUN BÜKÜŞTÜR SABIR. Boz olanın yeşile dönmesi tabi ki kolay değildir insan için. Lakin bozun da, yeşilin de sahibi dilediği an, çiçek açtırır çöl dediğimizin orta yerinde.
İNİŞLİ ÇIKIŞLI YA HAYAT, İNSAN ÇIKTIKLARINA KÖR HEP İNDİKLERİNDEN ŞİKAYETÇİDİR. İnsan olmamız aczimizin fazla sayıda olmasını beraberinde getirmiştir. Nimetlerine sürekli şükrü bilen az insan varken, derdinden dert yanan çok insan vardır. Aslında çözümü de sebebi de sonuda belirlidir herşeyin. İMTİHANA SABIR ETMEK, İMTİHANA HAZIRLANDIRM GELDİM VE İLK ON PUANI KAPTIM DEMEKTİR.
Dağlarınız boz mu ?
Moraliniz bozuk mu? Haya size ağır yükler mi yükledi ?
CANINIZ MI SIKKIN ? SİZE GÜZEL BİR SABIR YAKIŞIR O HALDE... Yeşile döneceğinden emin olun dağlarınızın, çiçek açacağı kesin toprağınızın. Mühim olan aradaki geçiş sürecini imtihan sahibinin hatırına güçlü, emin, teslim geçirmek.....
Düşünün ki hangi dert sonsuz kalmış ? Hangi sıkıntı geçmeden, tarih olmadan var olmuş? Hangi problem unutulmamış, o ilk anda sabır ise er kişinin karıdır.
GEÇMİŞ YAŞANTINIZI DÜŞÜNÜN, NEYDİ Kİ SİZE BAKİ KALAN? ACIDAN YA DA SEVİNÇTEN YANA ....
Geçici madem her şey dünyaya dair. GÜLÜMSEYİN BOZ DAĞA DA, SUSAMIŞ ÇATLAMIŞ TOPRAĞA DA. 
Bize layık gördüğü boz dağ ise başımız üstüne, bize uygun dediği çatlamış, yeşilsiz toprak ise lütfudur bakışından başka ne düşer ki kiracı olan insana.
Beklemek, sabırla teslim olarak, vicdanla beklemek, en zor savaş, en büyük mücadele, en güzel teslimiyettir.
Bekleyebilen, sabır eden, teslim olan, olayların ardındaki güzellikleri gören, boz dağından da memnun, yeşilinin de şükrünü bilen, imtihanını iyi geçiren olmamız duasıyla...