Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız : 17/İSRÂ-13
Benim de zaten şansım yok ki .....Ah benim kadersizliğim....Bu hayat,bana zaten hep ters yaptı.
BÜTÜN BUNLARA HADİ ORDAN DİYORUM, kendini kurnaz sanan ahmak varlık cümleleri. Yan gelip yatan, sonra da aç kalan böcek misali. Hatta böcek böcekken durmayıp çabalar, mislikinliği kendine şiar edinen insan ya birilerinin ardından boş konuşur, ya kimi nasıl çarpsam da kanını emsem onu düşünür? Kendini dürtmek aklına gelmez. Gelmez ya en büyük kötülüğü kendine eder.
KİŞİ NEYDERSE KENDİNE, EDER KENDİ KENDİNE. Miskinliğin cezasını da siz çekersiniz, çalışkanlığın meyvesini de ilk siz yersiniz.
Hani teslim oluyoruz ve aklımız sıra, öğrendik aaaa bak tatbik ediyoruz dediğimiz inancın içine bile aklımız sıra üç kağıt katıyoruz ya tiraji komik bir hal bu.
Adaletin sahibi, Yaratıcısı bizim cüzi irademiz ve aklımızla düşündüğümüz şeytansı savunma mekanizmalarını bilmez gibi, ve adalet sıfatına ters davranır gibi bakıyoruz ve diyoruz ki, onun şansı, bunun kaderi, berikinin bilmem neyi. Allahın adaleti haşa sizin cüz i beyniniz, nokta kadar aklınızdan fersah fersah büyük
YAPMANIZ GEREKENLERDEN EL ÇEKİP, BAŞARANLARIN ARDINDAN KONUŞTUĞUNUZ ORTAMDA, SİZE ANCAK CÜZ İ BEYİNLİ AÇIKLAMALAR YAPMAK DÜŞER Kİ O DA KARIN DOYURMAZ.
Kaderinin ardındaki noktalarda azmini gören, ve temiz bir kalple, mücadele veren insan, senin her anın ibadet misali. Sana katar ve kazandırır. Hatta bir tık üste çıkıp kendini kurtarmanın ötesinde etrafına duyarlı, ihtiyaçlıyı sahiplenen fevkalade birey, dünyanın en yakışıklı adamı, en güzel kadınısın sen.
Tesadüf ya da çalıntı başarılar, evrenin büyük sanatçısı tarafından bir yerden sonra kişinin elinden alınan olur. Bir işe girdiğim vakit, o iş benim önümde ne kadar çetrefilli ve zor yanlar çıkararak öylece hadi çözümle diye duruyorsa biliyorum ki sonunda ki kazancım o kadar hak ve büyük olacak.
ÜZGÜNÜM BEYLER BAYANLAR, DÜNYA TV KARŞISINDA AKŞAMA KADAR EVLİLİK PROGRAMLARI İZLEYENLERLE, GÖZÜNÜ BİLMEM KAÇ NUMARA KÖR EDECEK KADAR OKUYANLARA EŞİT DAVRANACAK KADAR AHMAK DEĞİL.
Kahvelerde taşın dibine her el vurur, ama taşın altına elini koyup, zoru sırtına alarak çalışmak kazanmak ve başarmak adına her bel bükülmez....
BAŞARMAK SABIR, İRADE, AZİM, DOĞRU KARAR VE KAZANÇTIR. Bu da çabaya mahkumdur. Çabalarımız kaderimiz madem, güzele çok çabaladığımız günlerimiz olsun .....