Buyurun bakalım; ortaçağ kilisesi ile aynı kafada olan eski bir bakan. Kelimleri yormamak gerek aslında.
Sadece olmadı, yakışmadı  Akpartili bir vekile deyip susmalıyım...
Fakat gelin görün ki bu sadece bir söylemden ibaret değil. Bu devlete ve millete kumpas kuran o hainlerin söylemi ile aynı doğrultuda olan sözler.
Gelin ortaçağ kilisesi konusuna yakın gördüğüm bu söylemi açalım biraz.
Endüljans, Orta Çağ Avrupası'nda bir tür günah çıkarma ve ölümden sonra cennete gitmek için Papanın sattığı af belgesi.
Ama bu belgeyi 
saadece Haçlı seferlerine katılanlara vermiyorlar yani satmıyorlardı.  Nedeni ise Haçlı seferlerine katılmak, savaşmak zaten Cenneten yer almaya yeterli idi.
Aynen  AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, "İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeleriniz arasında olacaktır." demesi gibi.
Ismet Bey bu denli hassas bir konuyu nasıl adeta kendi heva ve heveslerine uygun kullanır?..
Kendisi konunun hassasiyetini daha idrak edemediyse lütfen danışmanları izah etsin.
Bu denli hassas bir dönemde Papa zihniyeti ve Haçlı kayırmasına olayı döndürmenin ne akılla izahı var ne fikirle.
Oldu mu sayın Yılmaz?
Yıllardır devletin en üst kademelerinde görev almış, en mahrem toplantılarına katılmış sizin gibi tecrubeli bir şahısa bu kelimeler yakıştı mı? 
Öyle ki sıradan ama öyle böyle değil, epeyce sıradan birinin bile asla yapamayacağı bu hatayı, siz nasıl yaptınız? Hata mı dedim. Hata dediysem hayati bir hata bu. Seçim arifesinde asla yapılamayacak en büyük hatadır. Ama sizin bu kelimeleri bile isteye söylemiş olma ihtimalinizi düşünüyorum; zor bir süreçten geçen ülkeyi ve bu ülkenin vatandaşlarını bu denli ayrıştırmaya götürebilecek sözleri nasıl sarf edebildiniz? Devletimizin dine olan saygısı hürmeti şiar edinmesi bunları, bu şekilde bir belediye başkanını adayını savunurken ulu orta kullanmanız ve dini sadece kendi tekelinize aldığınızı göstermeniz...
Bu sözlerinize karşılık yapılan eleştirileri eminim siz de okudunuz sosyal medyadan. Her kesimden insanın tepkisini aldınız.
Sağcısınsan solcusuna...
Tepkiler oldukça rencide ediciydi.
Size düşen vazifeyi ne zamn yaparsınız bilemem yani tüm vatandaşlardan özür dileyeceksiniz; çünkü bu Cennet vaat ettiğiniz halk iyi biliyor Peygamberimizin kızına  '- Ey Fatıma seni ben bile kurtaramam...' dediğini. Yani bizler biliriz cennet amel ile kazanılır sayın vekil,  özel berat dağıtmakla degil. Vesselam