Referandumu beklendiği gibi “evet” oylarının zaferi ile sonuçlandı. Burada 2.5 puanlık bir fark az gibi görünse de sonuç değişmez. İster 30 puan farkla kazanılsın ister yarım puan fark olsun referandumda çoğunluk hangi görüşü desteklemişse onun dediği olur.

Sonuçta 51.3 ile “evet” oyları üstün geldi ve Meclis’te kabul edilen anayasa değişiklikleri halkın onayından da geçmiş oldu. Eskiden sınıf tekrarı ile geçenlere “çift dikişle geçti” denir ve daha güçlü bir eğitim almış olduğu söylenirdi. Şimdi de öyle oldu ve hem meclis hem de halkımız Anayasa değişikliklerini onaylamış oldu.

Ne yani, halkımız bu faşist metinlerle dolu anayasa maddelerini değiştirmeyecek miydi? 12 Eylül darbecilerinin dayattığı ve dikkatlice incelendiğinde rezalet dolu maddelerin bulunduğu böyle bir Anayasa utanç dolu maddelerden meydana geliyordu ve behemehâl değiştirilmek zorundaydı. Aradan 35 yıl geçtiği halde ancak çok az bir kısmını değiştirebildik. Parça parça da olsa, rica minnet işte bu kadar olabildi. Fakat bu son değişiklik hepsinden de önemli idi. Zira devleti kilitleyen ve askeri darbelere kapı aralayan çift başlılık meydana getiren çok önemli maddeler ortadan kaldırılıyordu.

Şimdi önümüze bakma zamanıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan işte şimdi gerçek hünerini göstermek zorundadır. Seçimlerde ve referandumlarda halkımız daima kendisini desteklemiş defalarca zafer zafer üstüne kazanmasına sebep olmuştur. Bundan sonra mazeret değil icraat yapma vaktidir. Burada benim beklediğim icraatlar zaten Erdoğan ve hükümetlerinin kendi vaatleri olup şu şekildedir:

1. Yaklaşık 500 yıllık bir cami olan Ayasofya 90 yıldır puthaneye çevrilmiş halde beklemektedir. Fatih Sultan Mehmet Han’ın bedduası bu memleket üstünde ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başındadır. Aklı var ise derhal bir kararname ile Ayasofya’yı putlardan temizleyip camii olarak yeniden feth etmelidir.

2. Silahlı kuvvetler 90 yıldır faşist yönetim ile halktan koparılmış adeta ecnebilerin kucağına itilmiştir. Onbinlerce dindar asker “gözünün üstünde kaşın var” diyerek sudan bahanelerle ordudan atılmış İslam’ın gözbebeği Peygamber Ocağımız Fetocu ve Kemalist askerlerin emrine girmiştir. Bunlarda kesintisiz olarak her 10 yılda bir darbe yapıp halkımızın ensesinde boza pişirmelerine müsaade edilmemelidir.