AÇEY – Anne Çocuk Eğitim Vakfı Derneği tarafından Bahçeli Evler Akif Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘Çocuk Cinsel İstismarı Sempozyumu’ katılımcılar tarafındanyoğun ilgi gördü.
AÇEY Derneği kurucusu Aysel Eren Taşkın’ın açılış konuşmasıyla başlayanprogram sırasıyla:
Çapa Çocuk Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nusret Soylu’nun ‘’Türkiye’de Çocuk İstismarı’’ sunumu
Dr. Ferman Demirkol’un‘’İstismarın İstismarı’’ sunumu
‘Çocuk Cinsel İstismarı’ kitabının yazarı Psikolog Dr. Bulent Tansel’in ‘’Interpol Gözüyle Dünya Genelinde Çocuk İstismarı’’ sunumu
‘Hayata Bağlan’ kitabının yazarı Pınar Holt’un “Sosyal Medya’da Çocuk İstismarı” sunumlarıyla devam etti.
Dünya genelinde ve Türkiye’de ‘Çocuk Cinsel İstismarı’ hakkında çarpıcı bilgilerin verildiği sempozyumda konuşmacıların ortak mesajı; 
‘’Ailelerin öncelikle cinsel istismar konusunda bilinçlenmeleri, çocuklarıyla doğru iletişim içinde olmaları ve bunun için de tek yolun toplumumuzun cinsel istismar konusunda bilgi sahibi olması ve eğitilmesigerektiği’yönünde oldu.
Dernek başkanın kapanış konuşması ve Dr. Bülent Tansel’in ‘Çocuk Cinsel İstismarı’ ile Pınar Holt’un ‘Hayata Bağlan’ kitaplarının katılımcılara imzalamasıyla sempozyum sona erdi.
PINAR HOLT KİMDİR?
Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu. 12 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.
1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.
2013 yılında California Janus Universitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimine devam etmektedir.
2013 yılından beri Türkiye ve Avrupa’da çeşitli gazete, haber sitesi, PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Gelişimi üzerine köşe yazıları yayınlanmaktadır. 
2016-2017 yılında ‘Oyun ve Masal Terapisi’ eğitimiyle birlikte, The University of Warwick’ten ‘Bebek Zihin Gelişimi’ üzerine eğitimlerini tamamlayarak, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde annelerle buluşup ‘0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Gelişimi ve Davranışları’ üzerine seminerler vermektedir. Bununla beraber Amerika’da bulunan Zur Institute’den ‘Childeren, Technology Addiction, Parenting and the Future’ ‘Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...’ konulu eğitimi alarak, birçok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak katılmaktadır.
20 yıldır özel sektörde Siemens, BenQ, Microsoft, Avea, Türk Telekom, AİrTies gibi teknoloji devleriyle çalışarak edindiği iş tecrübesi ve akademik bilgilerini harmanladığı Çocuk & Ergen ve Aile içinde ‘Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konusuyla ilgili‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitap çalışmasını bitirmiştir. 
Pınar Holt, İstanbul Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Down Federasyonu Başkan Yardımcısıdır.
Psikoloji Kulübü Başkanı Ali Eren Yıldız’ın organize ettiği ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sunumda Pınar Holt, ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabından bahsederek: ‘Gençlerin kendilerine yeni faaliyet alanlarıbulmaları, günlük plan oluşturabilmeleri, sosyalleşmeleri açısından yaz aylarının bir fırsat olduğunu bildirerek, her canımız sıkıldığında televizyon, bilgisayar ya da telefon ekranıylakendimizioyalamamız gerektiğini’bildirdi.
Çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden sunumunda Pınar Holt, ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabında yer alan ve kızıyla birlikte kendi hayatına da uyarladığı 14 maddeden oluşan ‘Teknoloji Diyeti Menüsü’ uygulamalarını Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. 
‘Tabi ki Teknoloji’den tamamen kopmayalım, tabi ki nimetlerinden yararlanalım, tabi ki sosyal medya kullanalım ama bunları kullanırken bir denge içinde olalım. Tabiata baktığımız zaman her şey kusursuz bir denge içinde, bizlerde tabiatın bir parçası olarak bu muhteşem ahenk ile uyum içinde olmalıyız. Seminerlerimde ‘En son ne zaman ekrana baktınız?’ diye sorduğumda genelde 2 ile 10 saniye arasında cevap alıyorum ancak ‘En son ne zaman çıplak ayak toprağa bastınız?’ diye sorduğumda genelde katılımcıların hatırlayamadıklarını gözlemliyorum ve bu beni hem endişelendiriyor hem de üzüyor’ 
Saygılarımla.