Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili, 'Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek?" dedi.


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bağcılar'ın 22 kilometrekarelik alandaki 760 bini bulan nüfusu ve Anadolu'nun tüm renklerini bir araya getiren yapısıyla adeta hem Türkiye'nin hem de İstanbul'un özeti gibi olduğunu belirtti.
Darbe gecesinde Bağcılar'ın 7'den 70'e sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı'na, hükümetine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bağcılar o gece Malazgirt'te Bizans ordusunun üzerine yürüyen yiğitlerin ruhunu şad etti. Bağcılar o gece Anadolu'yu bize ebedi yurt haline getiren Selçuklu'nun, Osmanlı'nın mirasına sahip çıktı. Bağcılar o gece Çanakkale şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin, terörle mücadele şehitlerinin ruhlarının yeniden dirilişine şahitlik etti."