Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yalanlarının freni yok. Biz, cumhurbaşkanlığı sistemini herhangi bir yeri kapatmak için değil, ülkenin ve milletin önünü açmak için getiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen "İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman" programındaki konuşmasına, vatandaşların "Gençlik seninle gurur duyuyor." şeklindeki tezahüratları üzerine, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz, Rabbim gücünüzü, kuvvetinizi artırsın inşallah. Rabbim inşallah 16 Nisan'da gençlerin parlamentoya nasıl gireceğini göstermeyi de inşallah dualarımızın hürmetiyle bizlere nasip etsin." diyerek başladı.
Türkiye orman varlığını 1,5 milyar hektar artırarak bu konuda dünyada ilk sıralarda yer aldıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bizim anlayışımızda büyümek, sanayileşmek, üretmek, ticareti ve ihracatı artırmak tek başına bir hedef değildir. Tüm bunları insan için ve insanla beraber yapmak istiyoruz. Bizim bir iktisat ahlakımız var. Tüm çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz. Bu ahlakın temelinde sömürme değil, birlikte büyüme, risksiz kazanma değil üreterek kazanma, başkası hesabına değil kendi hesabına çalışma bulunuyor. İşte bu anlayışın tabii sonucu gelişmenin, ormanlarımızın ve su kaynaklarımızın hebası pahasına değil, bu kıymetlerin korunarak sürdürülmesidir. Çünkü tabiat Allah'ın bize bir emanetidir. Tabiatı hoyratça yok etmek, bu emanete hıyanet etmektir. Büyüklerimiz geçerli bir sebep olmadan, başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere bir tek dalın koparılmasına, bir tek çiçeğin koparılmasına dahi razı olmadı. Gürül gürül akan çeşmenin suyuyla abdest alırken dahi israf etmeme hassasiyeti ile hareket ettiler."