Gökhan Erek / Muhabir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in deprem bölgesinde yapılan konutlar ve depremzelerle ilgili ortaya attığı iddialarla ilgili sosyal medya hesabı Twitter (Yeni adıyla X) üzerinden açıklamalarda bulundu. 

YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 1.240 şantiyede, 110 binden fazla işçi ve emekçi ile gece gündüz demeden çalıştıklarını beliriterek, “Şu anda afetten zarar gören şehirlerimizde 395 bin 220 konutumuzun inşa sürecine devam ediyoruz. Bugüne kadar 76 binden fazla konutumuzu depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“REZERV ALANLARINDA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ İNŞA FAALİYETLERİNE LAF ATMAK…”

Muhalefetin,  bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ettiğini aktaran Bakan Özhaseki, paylaşımını şu şekilde sürdürdü, “Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize, laf atmak; yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir.”

“ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Bakan Özhaseki, fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmediklerini vurgulayıp, “Yine mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz. Bununla birlikte etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

"HAK KAYBINA UĞRAMAYACAKLAR"

Bakan Özhaseki, şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını ve yerinde dönüşümle konutu bulunanlara konut, işyeri bulunanlara iş yeri verileceğinin de altını çizdi. 

BAŞKA BÖLGEYE GÖNDERMEK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bakan Özhaseki, CHP Lideri Özgür Özel’in iddia ettiği gibi; herhangi bir vatandaşın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesinin, söz konusu olmadığına da paylaşımına ekledi. 

“İDEOLOJİK GRUPLARI HAREKETE GEÇİRİP DAVALAR AÇAN YİNE CHP’DİR”

Kendilerinin, vatandaşın konutlarını güvenli bir şekilde inşa ettiğini söyleyen Bakan Özhaseki, paylaşımına şu satırları ekledi, “Vatandaşın evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçirip davalar açan yine CHP’dir! Hem kalıcı konutlara dava açtırıp işleri durduruyorsunuz hem de yetişmiyor deyip yaygara koparıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!”

Bakan Tunç'tan UCM'ye Gazze çağrısı: Katliama sessiz kalmak, işlenen suça ortak olmak anlamına gelecektir Bakan Tunç'tan UCM'ye Gazze çağrısı: Katliama sessiz kalmak, işlenen suça ortak olmak anlamına gelecektir

SADECE HAK MALİKLERİ İÇİN YAPILDI

Bakan Özhaseki, Antakya 600 Konutlar Bölgesi’ndeki konutların; başkaları için değil sadece orada hakları bulunan malikler için yapıldığını da sözlerine ekledi.  

”BORÇ ÇIKARILDIĞI İDDİASI TAMAMEN İFTİRA”

Depremzedelere 6 milyon 750 bin TL borç çıkarıldığı iddiasının  tamamen iftira olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz!” dedi. 

“ÖZÜR DİLEMENİZİ BEKLİYORUZ!”

Özgür Özel’i,  iddialarını ispat etmeye davet ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, paylaşımını şu şekilde sonlandırdı, “Eğer ispat edemiyorsanız, yakınlarını yitiren afetzedelerimizi üzen bu iftiranızdan dolayı kamuoyundan ve depremzede kardeşlerimizden özür dilemenizi bekliyoruz!”