Tüm Türkiye artık derbi havasına girmiş durumda. Herkesin gözü kulağı bu haftasonu Türk Telekom Stadı’nda olacak. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi Türkiye’nin en büyük derbisi ve dünyanın en iyi derbilerinden bir tanesi. Takımlar derbi hazırlıklarını sürdürürken, teknik adamların bu maçta nasıl bir taktik anlayışı izleyeceği ise merak konusu. Bir tarafta ligin yenilgisiz lideri Galatasaray bir tarafta sezon başından beri istediğini yapamayan bir Fenerbahçe.

Galatasaray bu sezon harika bir performans sergiliyor ve şuan bile ligde bu performansıyla şampiyon olacak gibi bir hava estiriyor. Takımın çok gol atması ve çok az gol yemesi bir takım için en büyük artılardan biri. Performans olarak Fenerbahçe’den çok çok iyi bir Galatasaray var bu sezon fakat derbilerde favori diye birşey yok. Her zaman derbilerde sonuçlar farklı olabilir. Ama şu bir gerçek ki Galatasaray bu sezon iyi futbol oynuyor ve kazanmak için Fenerbahçe’den bir adım önde. Tudor’un derbide kadroyu bozmayacağını söylemesi üzerine acaba bir tolga değişikliği olabilir mi takımda merak konusu. Fakat Tudor bence kadroyu bozmamalı çünkü Tolga sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncu ve derbiye adepte olup olamayacağı kesin değil. Sakatlıktan dönen futbolcularda az da olsa sorun yaşanabilir oyun anlamında ama Tudor bence bu riski almamalı. Ayrıca formu yükselen bir Seçuk varken takımda bence Tolga’yı takıma alıp düzeni bozmak doğru değil. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında maçı domino eden bir performans sergilerse rahat bir galibiyet alır. Genelde evinde baskılı bir oyun oynayan Galatasaray’ın bu maçta baskılı bir oyun sergilemesi Fenerbahçe’yi çok çok zor duruma sokabilir.

Fenerbahçe Moralli

Fenerbahçe’de moraller yüksek son maçta Yeni Malatyaspor’u farklı geçen sarı lacivertliler derbide kayıp yaşamak istemiyor. Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş’ı yenerek moral depolayan Fenerbahçe bu derbide de sahada galibiyet üstüne planlarını kuruyor. Giuliano son maçta etkileyici bir performans sergiledi aynı performansı bu maçtada sergilemesi halinde Fenerbahçe Türk Telekom Stadı’ndan puan ve puanlar çıkartabilir. Fakat Fenerbahçe bu derbiyi kaybeder ve puan farkı 11’e çıkarsa o zaman ligde havlu atmış olabilir. Takımda cezalıların da cezalarının bitmesiyle rahat bir nefes alan Aykut Kocaman bu maçı sabırlı bir şekilde oynayarak rakibin hatalarından faydalanarak kazanmak istiyor. Galatasaray hücum yaparken arkada boşluklar bırakabiliyor. Eğer Fenerbahçe Galatasaray’ın bu açığından faydalanırsa olumlu sonuçlar alabilir. Ama tamamen sahasına kapanıp beraberlik almaya çalışırsa da Galatasaray için rahat kazanacağı bir maç, Fenerbahçe için ise intihar olur. Haftasonunu merakla bekleyip görelim Türkiye’nin en büyüğü Galatasaray mı Fenerbahçe mi?