Rasim Özden ören, kendine has üslubuyla, “Hicret ve Yol Arkadaşı” yazısında, hicretinzulümle mücadele etmek için küfür ülkesini terk etmek olduğunun altını çizmekte.  Yenidünya Dergisi editörü Hasan Hafif, Ali Ramazan Dinç Hocaefendi ile faydalı güzel bir röportaj gerçekleştirmiş.  Dergide birçok kıymetli yazarın makalesi var. Bir gönül yolculuğu düşünüyorsanız, bu ayki Yenidünya Dergisi’nin sayfalarını iyice karıştırın. 
İlkadım Dergisi
Malum Şubat ayı şehadet ayıdır. Bu minvalde İlkadım Dergisi, dosya konusu olarak, “Şehadet”i seçmiş.  Derginin manşetini Şehid Metin Yüksel’in “Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara” sözü süslemektedir. En iyilerimiz elbetteki şehid olanlarımızdır. Yani onlar hayatlarıyla, Allah’ın varlığına şahid olmuşlardır. Kendilerini Allah’a adamışlardır.  Hamdi Coşkun, “Kur’an’ ve Şehidlik” makalesinde, şehidlik konusunu Kur’an penceresinden ele almaktadır.  Yine dergide bir diğer göze çarpan makale ise, “Şehidliğin Tanımı, Şartları ve Fıkhi Boyutu” başlığıyla Mehmet Erturan imzalı makale.  Makale ilginç bir detayı bize hatırlatıyor: “TDK’nın şehid dediği ölür ama Allah’ın şehid dediği ölmez.” Makale; TDK’nın şehid kavramını istismar ettiğini dile getiriyor. Erturan makalesinde, Âlimlerin görüşüyle şehidin tanımlamasını yapmaktadır. 
Ayrıca İlkadım Dergisi ile birlikte çıkan Genç Adamlar Dergisi de okunmaya değer. Özellikle Genç Adamlar Dergisinin Hüsnü Aktaş hoca ile yapmış olduğu röportaj dikkate şayan. Genç nesillerin Hüsnü Aktaş hocayı daha yakından tanımaları için güzel ve keyifli bir röportaj olmuş. Hüsnü Aktaş hoca, “Medeni Vahşet” isimli kitabından dolayı Mamak Askeri Cezaevinde tutuklu kalmıştır. 
Mostar Dergisi 
“Gençliğin Köprüsü” sloganı ile 11 yıldır yayın hayatını sürdürmekte olan Mostar Dergisi, “Bir İdeolojinin Romanı, İstediğini Değil İstediğimizi Yaz” başlığıyla okurlarına merhaba diyor. İslam, gençliğe büyük önem vermiştir. Gençliği olmayanın geleceği olmaz. Bu konuda gençleri önemsedikleri için Mostar Dergisine teşekkür ediyorum. Gençliğin mutlaka bir dergisi olmalıdır. İşte keyifli bir gençlik dergisi, Mostar!
Dergiler Birer Mekteptir
Dergiler, birer mekteptir. Dergilerin çokluğu büyük bir zenginliktir. Her dergi mutlaka insana,  topluma ve devlete geniş ufuklar açar.  Bu makalede yer vermek istediğim ama yer veremediğim birçok güzel ve özel dergi var. İnşaallah başka bir makalede, diğer dergilerimize de yer vermeye çalışacağım. Dergilerin dünyasında çok güzel fikirler ve projeler var.  Okumak isteyene dergiler bile az gelir. 
Gelecek makalede buluşmak duasıyla...