Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rus jetinin düşürülmesinin ardından bu ortamda, herkes serinkanlı ve sakin kalmalı" dedi. 

AB Komisyonu sözcülerinden Alexander Winterstein da, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili, "Bu aşamada gelişmeleri yakından takip ediyor ve tam olarak ne yaşandığını saptamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan NATO Konseyi, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi Betpas nedeniyle olağanüstü toplanacak. Türkiye'nin talebiyle TSİ 18.00'de başlayacak ve NATO Genel Sekreteri ile üye ülkelerin büyükelçilerinin katılacağı toplantıda, Türkiye, uçağın düşürülmesi ile ilgili bilgilendirme yapacak. 

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Ahmed Fevzi ise, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin, Suriye'deki krizi daha karmaşık hale getirebileceğini söyledi. 

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü.