Tusk Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, ''Türkiye zor bir ülke fakat bölgede en güvenilir ülke, ve şu anda zor bir durumla karşı karşıya; her hafta terör saldırıları, Suriye, Irak ve İran'la güvensiz sınırlar. İlaveten iki milyondan fazla sığınmacı. Bu nedenle onlara hem dayanışma göstermeli fakat aynı zamanda eleştiri yapabilmeliyiz." dedi.
Sapkın yürüyüşte 'silahlı saldırı' alarmı! 

Donald Tusk, "Türkler ne zaman vize muafiyeti alacak?" sorusuna "İstisnasız tüm kriterleri yerine getirdikleri zaman. Müzakereler muhtemelen ekim ayına kadar sürer fakat sürekli ilerleme sağlıyoruz." cevabını verdi.
Donald Tusk Türkiye'nin AB üyesi olup olmayacağı sorusunu ise ''Mevcut durumunda olmayacak'' şeklinde cevapladı.

Brexit konusu

Tusk, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmaması konusunda yapılacak referandumla ilgili olarak da, ''Kahin değilim. Sadece İngilizlerin ayrılmaya karşı oy kullanmalarını ümit ederim. Kesinlikle tarihi bir an ve bazı eski şeyler geride kalacak ve yeni bir şeylerin başlangıcı olacak. Ancak pahalıya patlayacağı bilinse bile AB'nin yaşamaya devam edeceğinden eminim.'' ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının tabii ki AB'yi etkileyeceğini ifade eden Tusk, ''Her aile bilir ki bir ayrılış travmatiktir. Ekonomik olarak her AB üyesi olduğu kadar ilk önce İngiltere kendisi dezavantaja sahip olacaktır. Siyasi olarak ise ayrılık AB ülkelerindeki radikal AB karşıtlarını ateşleyecektir. İngilizlerin ayrıldıkları gün düşmanlarımız şampanya içecektir. Onlara bu imkanı tanımamak için elimizden geleni yapmalıyız.'' diye konuştu.