ABD'de Indiana Üniversitesi öğrencisine, kafede çocuğu ve eşiyle birlikte oturan Müslüman Türk kadına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Indiana Eyaleti'ndeki Bloomington kasabasında 19 yaşındaki Triceten D. Bickford'ın ırkçı saldırısına maruz kalan 47 yaşındaki Naciye Akgün saldırı anını AA'ya anlattı.

Saldırıya uğradığı kafeyi eşiyle işlettiklerini ifade eden Akgün, saldırı sırasında kafenin önünde oturduğunu, alkollü bir gencin kendi kendine konuşarak üzerine geldiğini söyledi.

Gencin "white power" (beyaz güç) diye bağırarak boğazını sıktığını ve başörtüsünü çektiğini anlatan Akgün, "Bir an boynumu sıkıp masaya doğru bastırmaya başladı. Bağırıyordu bu arada. İçkiliydi, çok kötü kokuyordu. Başörtüm yarıdan aşağı indi. Ben bir taraftan başörtümü çekmeye çalıştım bir taraftan da ellerimle boğazımı kurtarmaya çalıştım. Gücümün yettiği kadar Mehmet diye bağırdım. Eşim beni görerek yardıma geldi" dedi.

Dumanbet 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">ocuğum psikolojik olarak sarsıldı"

Eşiyle birlikte yoldan geçen bir adamın da saldırgana müdahale ettiğini kaydeden Akgün, "Bu saldırının nefret suçu olduğu kesin. Çünkü ne diye 'white power' diyerek bana saldırsın. Orada oturan bir Amerikalı kadın olsaydı yapmayacaktı. Başörtülü biri olarak beni gördü. O arada başörtülü kim olsa saldıracaktı" diye konuştu.

Polis gelene kadar gencin sürekli eşinin yüzüne tükürdüğünü ve "I kill you all" (Hepinizi öldüreceğim) dediğini anlatan Akgün, "Saldırgan ertesi gün serbest kaldı 500 dolar kefalet karşılığında. 'Ben kendimi nasıl güvende hissedeceğim' diye sorunca da 'güvende hissetmezseniz polisi arayın' dediler. Benim evime gelse, kafeme gelse zarar vermek istese ne yapacağım?" diye konuştu.

FBI'ın nefret suçuyla bağlantılı olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlattığını ve kendisinin de onlara ifade vereceğini dile getiren Akgün, "Çok şükür kimseye bir şey olmadı ama çocuğum psikolojik olarak sarsıldı. Dün okula gitmek istemedi. Eve gittiğimizde sürekli kapıları kilitledi. 'Anne kapıları açma' diyor. En ufak ses duyduğunda irkilmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Naciye Akgün, olayın yaşandığı Bloomington'ın bir üniversite kasabası olduğunu ve 18 yıldır yaşadığı bölgede daha önce böyle bir hadiseye şahit olmadığını vurgulayarak, çevredekilerden destek gördüğünü söyledi.
AA