Münbiç'te insanlarla röportaj yaptığını belirten kanal, bir kişinin sözlerini şu şekilde izleyicilere aktardı: "Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor."

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Aralık 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından ABD birliklerinin Suriye'den "tam ve hızlı" bir şekilde çekileceğini açıklamıştı. Ancak daha sonra bölgeden çekilme işleminin "yavaşça" gerçekleşeceğini belirten Trump, hamiliğini üstlendikleri terör örgütü YPG/PKK'yı yalnız bırakmamak için, "ABD, Suriye'deki askerlerini çekse de bölgedeki Kürtleri korumak istiyor"açıklamasını yapmıştı.

ASKERİ SEVKİYATLAR HIZLANDI, HERŞEY HAZIR

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ve Türkiye'nin operasyon başlatmak için gün sayması gündemdeki en sıcak başlık. Hem Münbiç hemde Fırat'ın doğusuna askeri sevkiyatları hızlandıran Türkiye, Rusya ile yapılan görüşmede kararlılığını bir kez de Ruslara gösterdi.

KATAR KANALINDAN ALGI OPERASYONU

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon başlatacak olmalı eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'yı korkutmuş durumda. Terör örgütü, ABD'nin de bölgeden çekilme kararı sonrası kendisini koruyacak yeni bir ülke arıyor. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu zamanlaması dikkat çeken ve terör ağzıyla yapılmış bir habere imza attı. Münbiç'teki 4 çocuğu olan bir baba ile röportaj yapan kanal "Size Amerikalılar ile ne kadar güvende hissettiğimizi söyleyemem. Ancak Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor" diyerek kara propaganda yapmaya çalıştı.

TSK'NIN SİVİL HASSASİYETİNİ TÜM DÜNYA GÖRDÜ

Halbuki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında sivil halkın burnunun dahi kanamaması için TSK'nın ne kadar titiz davrandığını tüm dünya görmüştü.

Terör örgütü PKK/YPG'nin değirmenine su taşıyan haberde Muhammed adlı bir "aktivistin" şu sözlerine yer verildi:

"Trump'ın son yorumlarından sonra geçici bir rahatlama sağlandı. Ama bunun ne anlama geldiğini anlamak için çok erken. Çekilmenin ertelenip ertelenmeyeceğinden emin değiliz. Ancak Kürt savaşçıların Amerika'nın fikrini değiştirmek için çok çalıştıklarını biliyorum."