Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin bünyesindeki Bayrischer Rundunk (BR) kurumunun haberinde, merkezin yakınında sprey kutularıyla dolu bir bavulun patladığı ifade edildi.

Bild gazetesine göre, görgü tanıkları birkaç kişinin patlamadan sonra olay yerinden kaçtığını aktardı.

Bomba patladığına ilişkin bir ipucu bulunmadı
Mittelfranken Emniyet Müdürlüğü'nden, Nürnberg kenti yakınlarındaki Zirndorf'da bir sığınmacı ilk kabul merkezinin yakınında bomba patladığına ilişkin bir ipucunun bulunmadığı bildirildi.

Mittelfranken Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, görgü tanıklarının sığınmacı ilk kabul merkezinin yakınında bir bavulda patlama olduğuna ilişkin yerel saat ile 14.15'te kendilerine bilgi verdiği, bunun üzerine polisin kapsamlı önlemler aldığı ifade edildi.

Zirndorf'taki Frauenschlaegerstrasse adlı caddede bir bavulun yandığını, olay yerindeki polislerin hemen yangını söndürdüğüne işaret edilen açıklamada, ardından kriminal polis uzmanlarının ilk denetimi yaptığı, bomba uzmanlarının da olay yerine sevk edildiği ifade edildi.

"Şimdiye kadar bir bavulda bomba patlatıldığına ilişkin ipucu yok" ifadesi kullanılan açıklamada, patlamaya, bavulun içindeki bir sprey kutusunun sebebiyet vermiş olabileceği kaydedildi.

Olay sırasında şimdiye kadar yaralanan olmadığı vurgulanan açıklamada polisin bavulun muhtemel sahiplerini bulmak için kapsamlı arama başlattığı, bunun için 1'i kadın 2 kişinin arandığı bilgisi paylaşıldı.