Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum" dedi.

'TERÖRÖRÜN HER ÇEŞİDİNE KARŞI MÜCADELE EDİLMELİ'

Başbakan Merkel, bugün Federal Mecliste 2017 yılı bütçesi konusunda düzenlenen genel görüşmede yaptığı konuşmada, "Türkiye'de endişe ve alarm verici olaylar var. Burada şunu açık şekilde söylemek istiyorum; Darbe girişimi kınanmalı. Alman hükümeti bunu yaptı, AB de bunu yaptı. Terörün her çeşidine karşı mücadele edilmeli ve federal hükümet de bunu yapıyor." ifadelerine yer verdi.

'DİYALOG KANALLARININ AÇIK TUTULMASINI DESTEKLİYORUM'

Terör örgütü PKK üyelerine karşı Almanya'da 4 binden fazla dava açıldığını, bu davaların siyasetin yargıya müdahale etmeden sonuçlandırılacağını söyleyen Merkel, "Alınan kararlara saygı duyulmalı. Diğer yandan Alman hükümeti, diğer Avrupa ülkeleri gibi teröre karşı mücadele etme sorumluluğu içindedir. Ancak bu, basın özgürlüğünün kısıtlanmasını ve binlerce kişinin tutuklanmasını haklı göstermez. Bu nedenle bu açıkça eleştirilmeli. Aynı zamanda TAlmanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum" dedi.." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in de Türkiye'de zorlu görüşmeler yaptığını belirten Merkel, "Elbette ben de diyalog kanallarını açık tutacağım. Bizim de Türkiye ile sağduyulu bir şekilde iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Bu durum bizi, alarm verici olarak gördüklerimizi dile getirmekten alıkoymayacak." dedi.