Suriye'de Esed güçleri, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma ilçesi ile Arbin beldesine uçaklarla, havan topu ve füzelerle saldırdı. Saldırılarda 10 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, enkaz altından aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı çıkarttı. Yetkililer, yoğun saldırılar nedeniyle halkın dışarı çıkmaya korktuğunu söyledi.

Duma'da saldırı bölgesindeki bir görgü tanığı, ''Burası, Favoribahis rejim ve Rus güçlerinin bölgeye düzenlediği saldırılar sonucunda yıkıldı. Bugün ateşkes anlaşması hakkında konuşuyorlar. Eğer ateşkesten bahsediyorsanız önce ateşkesi sağlamak, çocuk ve kadınların ölmesini engellemek gerekiyor. Sabahtan bu yana Duma ilçesine havan topu mermisi yağıyor'' dedi.

Bu arada Şam'daki yerel aktivistler, rejimin saldırılarından sonra muhaliflerin de başkent Şam'da Esed güçlerine ait merkezleri havan toplarıyla vurduğunu ve saldırılar sonucunda çok sayıda aracın hasar gördüğünü aktardı.

Muhaliflerle Esed güçleri arasında dün Duma'da ateşkesin sağlanması için gayriresmi bir anlaşma yapıldığı bildirilmişti.