ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin nasıl kırıldığını açıklamayacak.

FBI'dan yapılan açıklamada, kurumun telefona giriş yöntemini satın aldığı, ancak bunun "yöntemin nasıl çalıştığı ve şifreyi kırmak için yararlanılan Iphone'daki yazılım açığının yapısı ile kapsamına dair teknik detayları kapsamadığı" belirtildi.

Kurumun bilgi ve teknoloji biriminden yetkili Amy Hess, "Bu süreç, zorunlu olarak açıkla ilgili önemli ölçüde teknik bilgi gerektiriyor. Açığın yapısı ve boyutu hakkında yeterli bilgi olmadan açık giderilemez." dedi.

FBI Direktörü James Comey, geçen hafta şifrenin kırılması için kurumun 1 milyon dolardan fazla ödeme yaptığını ve şifreyi nasıl kırdıklarının detaylarını Apple ile paylaşma konusunda henüz bir karara varmadıklarını açıklamıştı.

FBI, Şubat ayında teknoloji şirketi Apple'dan söz konusu iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep etmiş, Apple bu eylemin dünya genelindeki bütün iPhone telefonları ve kullanıcıları için gizlilik haklarının ihlali anlamına geleceği gerekçesiyle bu talebi reddetmişti. FBI, mart ayı sonunda söz konusuIphone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurmuştu.