Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, özel hareket polis birimi FAES mensuplarının, evinin etrafında eşi ve ailesi hakkında bilgi topladığını öne sürdü. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda FAES evimde, ailemin evinde. Orada bulunan kızımın başına gelecek her şeyden Maduro sorumludur." ifadesini kullanan Guaido, evinin önünde bekleyen gazetecilere konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

FAES mensuplarının binadaki özel güvenlik görevlisine eşi Fabiana Rosales hakkında sorular yönelttiğini öne süren Guaido, korku oluşturmak amacıyla gelen bu kişilerin emir almadıklarını iddia etti. 

Guaido, söz konusu kişilerin hadlerini aştıklarını belirterek, aileye ve kadına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bolivarcı Ulusal Polis Teşkilatı'nın (PNB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Guaido'nun iddiası yalanlandı.

PNB Komutanı General Carlos Alfredo Perez Ampueda'nın beyanatına yer verilen paylaşımda, hiçbir FAES biriminin Guaido’nun evinin bulunduğu bölgede görev yapmadığı bildirildi. 

"ÜLKE PLANI"NI AÇIKLADI

Öte yandan Juan Guaido, Venezuela’nın kalkınması için hazırlanan "Ülke Planı"nı açıkladı.

Guaido, başkent Caracas’daki Venezuela Merkez Üniversitesinde planın ayrıntılarını paylaştı.

Planın temel unsurlarını, “Yaşadığımız korku devletini iyileştirmek ve halkın hizmetine sunmak. Yatırımları çekebilmek için güven oluşturarak Venezuela’ya yeniden dünyaya entegre etmek.” şeklinde sıralayan Guaido, halkın sıkıntı çektiği elektrik ve hizmetlerdeki sorunlarla mücadele edileceğini bildirdi.

Guaido, “Bu planın merkezinde halk var.” dedi.

Hazırlanan planın uygulanması için en önemli sektörlerin, “Çiftçiler, silahlı kuvvetler ve uluslararası toplum” olarak açıklayan Guaido, Avrupa Parlamentosu'nun kendisini ülkenin geçici devlet başkanı olarak tanıdığını hatırlattı.

Juan Guaido,  Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu destekleyen Rusya ve Çin’e de anlaşma ve fırsatları arama çağrısında bulundu.

İnsani yardımın birincil öncelik olduğuna işaret eden Guaido, ülke planının yeni olmadığını, yıllar süren çalışmanın neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

Guaido, halkı cumartesi günü başta Caracas olmak üzere, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenecek gösteriler için sokağa çıkmaya davet etti.