Filistinli Hamas örgütü üyeleri,  gerçek fotoğraflar ve bilgilerle oluşturduğu kadın profilleri aracılığıyla İsrailli askerlerin cep telefonlarına sızdı. 

Sahte hesaplarla askerlere arkadaşlık isteği gönderen militanlar, çok sayıda asker tarafından eklendi. İsrail Ordusu, birçok askerin indirdiği uygulama sonucu telefonların kontrolünün karşı tarafa geçtiğini bildiriyor. Askerler telefonlarındaki kamera ve mikrofonları da bir süre kullanamadı.

İSRAİL: HEDEFLEDİKLERİ BİLGİLERE ULAŞAMADILAR

Siber saldırıdaki amaç, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki manevra, güç ve silahlarının yerini belirlemekti. İsrail ordusu, söz konusu tuzağa düşen askerlerin düşük rütbeli olduğunu ve Hamas'ın hedeflediği bilgilere ulaşamadığını savunuyor.

İsim vermeyen bir askeri yetkili, tuzak için kullanılan kadın profillerinin gerçek fotoğraflar ve bilgilerle oluşturulduğunu söylüyor.

İsrail medyasına yansıyan görüntülerde söz konusu mesajlarda sahte hesapların 'Bir saniye, sana fotoğraf gönderiyorum canım' cümlesini yazdığı görülüyor.

UYGULAMA CEP TELEFONUNA İNDİRİLDİKTEN SONRA KONTROL SAHTE HESAPLARA GEÇİYOR

Fotoğraftan sonra ise sıra görüntülü konuşmaya geliyor, sahte hesaplar askerlere görüntülü konuşmak için bir uygulama indirmesini öneriyor. Söz konusu uygulama telefona yüklendiği anda da, cihazın kontrolü sahte hesaplara geçmiş oluyor.

Hamas'tan henüz konuyla ilgili bir yorum gelmedi. (Milliyet)