Filistin İçişleri Bakanlığı, dünden bu zamana kadar İsrail'in Gazze'ye 14 saldırı düzenlediği, üç Filistinlinin yaralandığı, çok sayıda binanın zarar gördüğü belirtti. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum ise "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, tehlikeli bir şekilde gerilimi artırıyor" dedi.
'BU AHMAKLIĞI SÜRDÜRMEMESİ KONUSUNDA UYARIYORUZ'

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların tehlikeli şekilde gerilimi arttırdığını belirterek, "Saldırıların hemen durması lazım. İsrail'i bu ahmaklığını sürdürmemesi konusunda uyarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in ülkedeki iç kriz, Filistinli mahkumlar ve Kudüs halkına karşı ihlallerinin üstünü örtmek için Gazze'ye saldırdığını bildirdi. "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, tehlikeli bir şekilde gerilimi artırıyor" ifadelerini kullanan Berhum, şunları kaydetti: "Saldırıların hemen durması lazım. İsrail'i bu ahmaklığını sürdürmemesi konusunda uyarıyoruz. Sivil halkın mal varlığına ve direnişin tesislerine yaptığı saldırıların ardından yükselen gerilimden işgal gücünü sorumlu tutuyoruz. İsrail'in direniş gücüne karşı yapacağı eylemler, kendisine dönecektir."

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada da İsrail'e saldırılara devam etmesine karşı uyarıda bulunuldu. Açıklamada, olayların büyümesi durumunda direnişçilerin harekete geçeceği ifade edildi.

Bu arada; İsrail'de yayın yapan Yediot Aharonot gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, İsrailli askerlerin, Gazze'nin orta kısmındaki sınırda iki Filistinliyi gözaltına aldığı aktarıldı. Gözaltıların sebebine ilişkin bilgi verilmedi.

SALDIRILAR DÜN BAŞLADI
İsrail ordusu, savaş uçakları ve sınırda konuşlanan topçu birlikleriyle dün Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenlemişti. Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıların İsrail'in Aşkelon kenti yakınlarına sabah saatlerinde düzenlenen roket saldırısına karşılık düzenlediğini ifade etmişti. İsrail'in saldırılarına gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.