Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,3 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye ilk ulaşan ekip olan Türk Kızılayına teşekkür etti.

IKBY hükümet sözcüsü Sefin Dizayi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin AFAD ve Kızılayına, yardıma hazır olduklarını beyan ettikleri için özel teşekkürlerimi sunuyorum, müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

Deprem sonucu en çok can kaybı ve hasarın meydana geldiği Derbendihan İlçesi Kaymakamı Muhammed Nasih Hasan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İmdadımıza yetişen Türkiye Kızılayına minnettarız." dedi.

 4 vatandaş hayatını kaybederek 11 bina ise tamamen yandı 

Hasan, bölge halkı adına Türkiye ve Türk Kızılayına şükranlarını dile getirdi.

Öte yandan, ilçede yer alan Derbendihan Barajı'nın kapaklarında ciddi hasar oluştuğunu belirten Hasan, "Barajda meydana gelen hasarı gidermek için Erbil ve Bağdat'tan iki uzman ekip yola çıktı. Barajdaki hasar, hem ilçemiz hem de bölge için büyük bir risk teşkil ediyor, bu nedenle acil bir şekilde müdahale edilmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Hasan, deprem sonucu 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, 11 binanın da tamamen yıkıldığını sözlerine ekledi.