Moody's'ten yapılan açıklamada, AB'nin "Aaa" notunun yüksek dereceye sahip üye ülkelerin kredi gücüne bağlı olduğuna işaret edilirken, bu ülkelerin AB'ye finansal desteğinin süreceğine inanıldığı vurgulandı.

Açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının diğer üye ülkelerin Birliğe olan sorumluluklarını ve desteğini etkilemeyeceği belirtilirken, nakit ihtiyacı duyulan koşullarda AB'nin yüksek bütçe kaynaklarıyla öngörülemeyen durumlara tampon görevi görebileceğine dikkat çekildi.
HDP'li vekiller neyle yargılanıyor? 

İngiltere hariç AB bütçesine yapılan katkının yüzde 64'ünün "Aaa" ve "Aa3" notlarına sahip olan üye ülkelerden geldiğinin bildirildiği açıklamada, toplam bütçeye yapılan yüzde 96'lık katkının da "pozitif" veya "durağan" görünüme sahip ülkelerden geldiğinin altı çizildi.
,
Öte yandan, Moody's, Brexit nedeniyle İngiltere'nin görünümünü "durağan"dan "negatif"e düşürdüğünü duyurdu.
Söz konusu görünümle ilgili yapılan açıklamada, İngiltere’nin AB'den ayrılma kararının ülke ekonomisi için uzun süre belirsizlik, güvensizlik, azalan harcama ve yatırım anlamına geleceği ifade edildi.

Açıklamada, İngiltere'nin dünyadaki gelişmiş ekonomiler içinde en büyük bütçe açığına sahip olan ülkelerden biri olduğuna dikkati çekilirken, ülkenin zayıf büyümesinin hükümetin mali planlarını zorlaştıracağı yorumunda bulunuldu.