İsrail Meclisi, Filistinlililerin özel mülkü olan arazilere inşa amacıyla el konulmasına imkan tanıyan yasa tasarısının hazırlık okumasının onayladı. Bu yasa tasarısının Filistin halkının bağımsızlık şansını yok ettiği ve  işgal suçlarının meşrulaştırıldığı ifade edildi. 
 
ENDİŞE DUYULUYOR

İsrail Meclisi'ndeki  Filistin asıllı İsrail vatandaşlarının oluşturduğu, meclisteki sandalye sayısının yaklaşık yüzde 11'ini elinde bulunduran Ortak Arap Listesi'nden yayımlanan yazılı açıklamada, yasa tasarısının hazırlık okumasının onaylanmasından endişe duyulduğu ifade edildi.

'BÖLGE UÇURUMUN EŞİĞİNE GETİRİLDİ'

Açıklamada, "Sağcı hükümet ve siyonist yerleşim yöntemi bölgeyi uçurumun eşiğine getirdi. Hükümet adil barış süreci ufkunu kapatıyor." denilerek, yasa tasarısı "toprak yağmalama ve adil çözümü tasfiye etme" olarak nitelendi.

'KANUN TASARISI İŞGAL SUÇLARINI MEŞRULAŞTIRIYOR'

Bu yasa tasarısının amacının Filistin davasını sonlandırmak ve Filistin halkının bağımsızlık şansını yok etmek olduğu vurgulanırken, "Faşist sağcı hükümet işgal suçlarını meşrulaştırıyor. Irkçı kanunun kılıfı altında kalan vatan toprağını da yağmalamayı amaçlıyor. Uluslararası kanunla çelişen, demokratik olmayan ve suç teşkil eden yerleşim yeri kanunu için mecliste oylamaya giderek demokrasiyi kullanıyor." denildi.

'FİLİSTİNLİLERE AİT DAHA FAZLA MAL VARLIĞINA EL KONULACAK'

Filistin yönetimi Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, dün hazırlık okuması onaylanan bu yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde iki devletli çözüm imkanını bitireceğini söyledi.

Dağlas, bu yasanın küçük Yahudi yerleşim birimlerini kalıcı büyük Yahudi yerleşim yerine dönüştüreceğini, Batı Şeria'da Filistinlilere ait daha fazla araziye el konulmasına yol açacağını kaydetti.