ABD Başkanı Barack Obama'nın Michelle Obama, Amerikalı öğrencilerin yüksek öğrenime devam etmelerini teşvik için başlattığı girişim çerçevesinde New York'a geldi.

Obama, "Daha Yükseğe Ulaş" (#ReachHigher) etiketiyle sosyal medyada 2 yıl önce başlattığı inisiyatif çerçevesinde lise mezunu öğrencilerin yüksek öğrenime özendirilmesi amacıyla New York'un Harlem semtinde öğrencilerle buluştu.

MTV müzik kanalının sponsorluğunda Harlem Armory'de düzenlenen buluşmaya Robert De Niro, Melissa McCarthy, Allison Williams, Carmelo, La La Anthony, Darren Criss, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve Amerikan Futbol Ligi (NFL) oyuncuları da katıldı. Ünlü isimlerin çoğu etkinlikte sahne alırken, tamamına yakını salonda bulunan öğrencilere hitap etti. Kendi yüksek öğrenim tecrübelerini anlatan ünlüler, öğrencilere bu konuda teşvik edici mesajlar verdiler.

Obama da burada yaptığı konuşmada, geçen yıl ülke genelinde üniversiteli olma kutlamasının 600'e yakın yerde gerçekleştirildiğini ifade ederek bu yılki etkinlik sayısının binin üzerine çıktığını söyledi.

First Lady Obama, ülkedeki öğrencileri yüksek öğrenime yönlendirmek için herkesten mezun oldukları üniversite-yüksek okulun tişörtleriyle fotoğraf çektirmelerini ve bunları #reachhigher etiketiyle sosyal medya üzerinden paylaşmalarını istedi.

Bu arada Beyaz Saray'da sabah saatlerde Columbia Üniversitesinin tişörtünü giyen Başkan Obama ve Princeton Üniversitesi tişörtü giyen Michelle Obama günün anısına Instagram'da fotoğraflarını paylaştı.