Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Ramallah'ta kurulan taziye evinde Filistinlilerin taziyelerini kabul etti.

Filistin-Türk Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Cevheri'nin işbirliği ile kurulan taziye evinde AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Sarnıç, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e geçmeleri yasak olduğu için taziyelerini burada vermek istediklerini dile getirerek, "Böyle zor bir zamanda Filistinli kardeşlerimizden gelen bu destek çok anlamlı. Malumunuz son günlerde Filistin'de gerginlik çok arttı. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Kendileri bu zorlukları yaşarken bizi unutmayarak acımızı paylaşmaları her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Filistinlilerin, acılı zamanında Türkiye'yi yalnız bırakmadığını ifade eden Sarnıç, "Filistin halkı ve yönetimi bu zor günlerde tek vücut halinde ülkemizin yanında olduğunu ve teröre karşı birlik halinde tepki gösterdiklerini ortaya koydu" diye konuştu.

Pashacasino margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Terörün dini ve ahlakı olmaz"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın temsilcisi Ahmed Mecdelani ise "Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına baş sağlığı diliyoruz. Ankara'daki saldırı tamamen bir terör saldırısıdır ve İslam ile hiçbir alakası yoktur, gayriislamidir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dini ve ahlakı olmaz. Ankara'daki terör saldırısı, İsrail'in bize burada her gün uyguladığı terörle ayını türdendir" dedi.

Filistin Vakıflar Bakan Yardımcısı Şeyh Hamis Abid, Filistin hükümeti ve yerel yönetimlerin temsilcileri, Filistin ordu ve emniyetinden yetkilerle çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş taziye evine gelerek Türk halkının acısını paylaştı.
AA