Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Rus-Arap İşbirliği Forumunda Suriye'deki ateşkes sürecini takip için oluşturulan üçlü mekanizmanın çalışmaya başladığını belirtti. 

BAŞLAMA TARİHİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ
     

Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da geçen hafta yapılan Suriye görüşmelerinde alınan karar gereği Türkiye, Rusya ve İran tarafından kurulan üçlü mekanizmanın çalışmaya başlama tarihi ile ilgili net bilgi vermedi.               -

IRAK'A DAEŞ'LE MÜCADELEDE RUSYA'DAN DESTEK 

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı, terör örgütü DAEŞ'le mücadelede ülkesinin Irak'a silah sağlayarak destek olduğunu ifade etti. Lavrov, Musul'da DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelenin insan hakları göz ardı edilmeden sonuna kadar götürülmesi gerektiğini dile getirdi.               

Arap ülkelerini DAEŞ'in kontrolündeki alanlara yönelik ticaret yasağına katılmaya davet eden Lavrov, ülkesinin Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin normalleşmesini de memnuniyetle karşıladığını kaydetti.                     

Astana'da 23-24 Ocak'ta yapılan görüşmelerde Suriye'deki ateşkes sürecinin izlenmesi amacıyla Türkiye, Rusya ve İran tarafından ortak mekanizma kurulması kararlaştırılmıştı.