Siyonist İsrail polisi, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ı evine düzenlediği baskınla gözaltına aldı.


Siyonist İsrail polisi yaptığı yazılı açıklamada Şeyh Salah'ın, "kışkırtıcılık yaptığı ve yasa dışı bir derneğin faaliyetlerini desteklediğini" iddia etti. Siyonist İsrail polisi Şeyh Salah'ın Ummul Fehim'deki evine gece saatlerinde baskın düzenlendi.

Şeyh Salah'ın, işgalci İsrail polisi ve iç istihbarat servisi Şin Bet tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, "(1948 Filistin İslami Hareketi Kasım 2015'te) yasa dışı ilan edildikten sonra bu kışkırtıcı kişi (Şeyh Salah) kalabalıklara birçok kez hitap etmiş ve sözleri İsrail medyası tarafından alıntılanmıştır. Bu sözleri hareketin dünya görüşüyle bağlantılıdır. Yapılan incelemenin ardından bu sözlerden bazılarının suç oluşturduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Siyonist İsrail polisi yaptığı açıklamada Şeyh Salah'ın suç oluşturduğunu iddi ettiği sözleri açıkça belirtmedi.

Siyonist İsrail, 1948 Filistin İslami Hareketi'ni Kasım 2015'te Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "yasa dışı terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.