BAE açıkça PKK’yı desteklediğini bildirdi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Suriye’de Türkiye tarafından oluşturulacak güvenli bölgeye karşı olduklarını belirterek, “BAE olarak Kürtleri destekliyoruz” sözleri ile Suriye’nin kuzeyindeki PKK uzantılarına açıkça destek verdiklerini itiraf etmiş oldu.

“PKK’YI DESTEKLİYORUZ!”

Alhurra kanalına yaptığı açıklamada, “Arap olmayan bir ülkenin bir Arap ülkesinin topraklarında olmasını reddediyoruz” diyen Enver Muhammed Gargaş, “Bu tutumumuz Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yer almasıyla ilgili de geçerlidir. BAE, İran’ın da Suriye ve Irak’ta olmasına karşı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN TEHDİTLERİ ENDİŞE VERİCİ”

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) için “Kürtler” ifadesinin ısrarla kullanan Gargaş, “Kürtleri destekliyoruz. Kürtler büyük bedeller ödedi. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde Kürtlerin korunması gerekir” şeklinde konuştu. ABD ve BAE’nin Türkiye’nin operasyon açıklamalarından rahatsız olduğunu belirten Gargaş, “Türkiye’nin tehditleri endişe verici. Aynı endişeleri Washington da duyuyor. Kürtlerin korunmasına yönelik daha etkili ve açık adımlar atılmalı” dedi.

Mısır ve BAE’nin askeri yetkililerin operasyonların hedefindeki Menbic’de bazı görüşmeler yaptıkları ve iki ülke askerlerinin kentte konuşlandırılacağı ileri sürülmüştü.