Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı Romanya'nın Dışişleri Bakanı Meleşcanu, Türkiye-AB zirvesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Mart başında Türkiye ile AB arasında Bükreş'te zirve planlıyoruz" dedi.

"MÜZAKERELERİN DEVAMINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ"

Türkiye-AB ilişkilerinin seyrine ilişkin Brüksel'de değerlendirmede bulunan Meleşcanu, Türkiye ile müzakerelerin devamını güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade etti. Meleşcanu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB yetkililerini Bükreş'te bir araya getirecek bir zirve üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Tabii ki her şey yolunda giderse. Henüz belirlenmiş net bir tarih yok ancak bu zirvenin Mart başında olması muhtemel." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE-AB ORTAKLIK KONSEYİ TOPLANTISI DA YAPILACAK"

Meleşcanu, yaklaşık üç buçuk yıldır toplanamayan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına ilişkin, "AB Konseyi başkanı olarak ilk önerilerimizden biri Türkiye ile AB arasında Ortaklık Konseyi toplantısının yeniden yapılması olacak. Amacımız çeşitli konulardaki görüşmelere ivme kazandırmak ve hızlandırmak. Bunlar arasında Gümrük Birliği'nin güncellenmesi de bulunuyor."diye konuştu.

AB ile Türkiye arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi en son 2015 yılında yapıldı.