Yabancı dil eğitimi, hassasiyet isteyen ve dikkatli adım atmayı gerektiren eğitim alanlarından biridir. Günümüzde birçok alanda dil bilmenin şart olduğu bir gerçektir, bu gerçek en çok da iş alanlarında, okul hayatında ve sosyal ilişki düzeylerinin yüksek olduğu yerlerde kendini göstermektedir. Birçok alternatif yöntemlerle İngilizce öğrenmek mümkündür fakat işi daha iyi kavramak isteyenlerin kesinlikle doğru adım atmaları gerekiyor yani sağlıklı adım atarak okul tercihinde bulunmak ve buna göre eğitime başlamak en önemli etkenlerden biridir. Üniversiteden mezun olan bir kişi ile liseden mezun olan bir kişinin yapacağı tercihler farklıdır, nedeni ise çoğu üniversite bölümünde hazırlık sınıfı İngilizce temeline dayanmaktadır, lise öğrencileri ise bu konuda biraz daha muzdariptirler tabi İngilizce temelli eğitim alanlar hariç. Dolayısıyla İngilizce öğrenmek isteyenlerin öncelikle eğitim durumlarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bu adımı geçtikten sonra önemli olan bir diğer adıma yani yurtiçi veya yurtdışı dil okullarında eğitim almaya sıra gelir. İrlanda dil okullarıdünyanın en kaliteli okulları olarak bilinmektedir, gerek sağladıkları koşullar, gerek sundukları imkanlar gerekse de Türkiye’ye yakın olmasıyla kendinden son zamanlarda en çok söz ettiren okullar İrlanda’dır. İrlanda’da dil eğitimi alan öğrenciler başta program seçme alternatifi olmak üzere, konaklama, yaşam maliyetleri ve vize işlemlerinde diğer ülkelerde okuyan öğrencilere göre daha şanslıdırlar, bu nedenle yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlere tavsiye edilebilecek en önemli ülke İrlanda’dır demek yerinde olacaktır.

İrlanda dil okullarında eğitim nasıl işler?

Yukarıda da dediğimiz gibi tercih yaparken dikkat edilmesi gereken önemli basamaklardan biri hangi programda İngilizce öğrenmek istediğinize karar vermektir. Genel İngilizce, yoğunlaştırılmış İngilizce, akademik İngilizce, iş İngilizcesi veya mesleki İngilizce gibi farklı program seçeneklerinin yer aldığı dil okullarında seviyenize göre bir tercih yapmanız en doğrusu olacaktır. Bunların yanında Cambridge CAE Sınav Hazırlık Kursları, TOEFL yeterlik sınavı veya IELTS gibi önemli dil sınavlarına hazırlık kursları için de sunulan programlardan birini tercih edebilirsiniz. İrlanda dil okulları bu konuda farklı seçenekleri bir arada sunabilen ayrıcalıklara sahiptir bu yüzden tercih yapılırken hangi amaç doğrultusunda İngilizce öğrenmek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. İrlanda’da dil eğitimi, devlet denetimi altında olan özel dil okulları veya bazı üniversitelerin ilgili bölümlerinde verilmektedir. Her iki alanda da ciddi denetimlerin olduğunu söylemek gerekiyor bu, öğrencilerin sahip oldukları hakları en iyi şekilde elde etmelerini sağlamaktadır. Buraya kadar olan bölüm, eğitim sisteminin nasıl işlediği ile ilgiliydi. Bir de İrlanda’da dil eğitimi alan öğrencilerin sahip olacakları haklardan söz etmek gerekiyor. Vize işlemlerinde kolaylık, program seçeneklerinde alternatifler, yaşam maliyetlerinde diğer ülkelere göre daha uygun olması gibi önemli nedenler, tercih yaparken İrlanda’dan yana hak kullanmayı etkili kılan önemli detaylardır.

Tercihlerinizi yapmadan önce danışın

Birçok hak ve öğrencilere sunulan avantajlardan söz edilebilecek İrlanda’da dil eğitimi almak bir ayrıcalıktır. Fakat her ne olursa olsun yabancı bir ülkeye gittiğinizi unutmayın. Bilmediğiniz, kültürüne aşina olmadığınız bir ülkede eğitim almak daha da önemlisi yaşamak için kesinlikle bilgi edinmeniz gerekecektir. Bu konuda sitemizde çok sayıda makale bulunmaktadır. İrlanda dil okulları, fiyatları ve genel bilgileri değerlendirebilmenin yanında aynı zamanda danışmanlarımızdan destek alarak da önemli konular hakkında fikir edinebilir böylelikle karar verirken daha isabetli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı ve İrlanda dil okulları ile ilgili detaylı bilgi için http://www.bogaziciedu.com/irlanda-dil-okullari/ adresini ziyaret ediniz.