Perakende sektörü, hazır giyimden kozmetiğe, kuyumdan aksesuara tüm hazırlıklarını tamamladığı Babalar Günü'nün Ramazan Bayramı'nın son gününe denk gelmesi dolayısıyla babaların yaşayacağı çifte bayramın heyecanını taşıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, özel günlerin; sevdiklerine iyi dilekler bildirme, bir araya gelip güzel anlar paylaşma fırsatı sunduğunu ifade etti. 

Öncel, bugünlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşayan markaların Babalar Günü için hazırlıklarını yaptığını ve çeşitli kampanyalarla müşterilerine çok özel fırsatlar hazırladığını ifade ederek, "Bu yıl bayramla birleşen Babalar Günü arifesinde erkek hazır giyim ve aksesuar satışlarında en az yüzde 30 artış bekliyoruz." dedi. 

"Babalar Günü, sektöre yüzde 5 hareketlilik sağlıyor"

Mustafa Atayık, Babalar Günü'nün, Sevgililer Günü ve Anneler Günü gibi olmasa da piyasada yüzde 5 hareketlilik ve katma değer sağladığını belirterek, "Babalar Günü, kuyumculukta altın takı, mücevher ve gümüş takıda da bir hareketlilik oluşturuyor." dedi.

Gümüş takı olarak babalar için satın alınan takıların, 200 TL ila 500 TL arasında değiştiğini, altın takı ve mücevher tercihinde ise bu fiyatların yukarı çıkabildiğini aktaran Atayık, fiyat aralığının ise 500 ila bin 500 lira arasında yer aldığını bildirdi.

Atayık, babalar için kuyumcu mağazalarından en çok yüzük modellerinin satın alındığını ifade ederek, "Yüzük modellerini bileklik, zincir ve kol düğmeleri izliyor. Kuyumcu mağazaları, vitrinlerinde saat modellerine de yer verdiği için Babalar Günü’nde saat de satın alınıyor." dedi.